Dulceata de agrise

de anca_rm in Dulceata / Gem, 4 Iul 2014 | 1102 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta dulceata , dar mi-a placut tare mult ce a iesit. Am optat sa fac cu gelfix pentru ca am avut putine agrise si vroiam sa imi iasa macar 2 borcanele de 320 ml. Mi-au iesit 3 si inca jumate din unul pentru gustat si iar gustat .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg agrise
  • 1 kg zahar
  • 1 plic gelfix 3:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise:

Pregatim borcanele : le spalam si le punem la uscat  (mie mi-au iesit 3 borcane de 320 ml)

Agrisele le spalam in apa rece si indepartam coditele si mustatile .

Am pus agrisele in robot si le-am maruntit .

Intr-o cratita am pus agrisele maruntite si jumate din cantitatea de zahar . Lasam sa dea in clocot cam 5 minute amestecand din cand in cand . Apoi adaugam cealalta parte de zahar amestecata cu gelfixul si mai dam in clocot 1 -2 minute.

Oprim focul si turnam in borcane . Infiletam borcanele bine si le asezam cu capul in jos . Lasam sa se raceasca si le punem in camara la pastrare . 

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de agrise-0
Dulceata de agrise-1
Dulceata de agrise-2
Dulceata de agrise-3
Dulceata de agrise-4

COMENTARII (13)

 Lavinia

Lavinia 1

05.07.2014, 17:09

bunatate

mirela0911

mirela0911 1

06.07.2014, 13:38

mihaelar63

mihaelar63 1

08.07.2014, 12:00

O aroma inedita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!