Dulceata de capsuni reteta

de diaconta in Dulceata / Gem, 3 Iun 2011 | 7346 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Parca nu ma induram sa nu fac niste dulceata de capsuni.Chiar daca pretul a fost "piperat",am gasit niste capsuni foarte aromati,iar dulceata a fost excelenta,asa ca pot sa spun ca a meritat si pretul si efortul.Efort care nu a fost prea mare,puteti sa va convingeti de asta.Si uite-asa s-au facut 150 de retete,mai o gluma....mai o reteta...adica "cook &smile".

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg de capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 3 plicuri gelfix 2:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunii se curata de frunze si se spala.Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin cu blenderul vertical,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se adauga zaharul si se mai fierbe 20 de minute.In tot acest timp se culege spuma care se aduna deasupra.

Asa fierbinte se pune in borcane,acestea se inchid,apoi se pun cu capacul in jos,se acopera cu un prosop si se lasa 1/2 ora,dupa care se intorc in pozitia normala si se mai lasa acoperite pana cand se racesc de tot.

Cred ca sunteti de acord ca mai simplu de atat nu se poate.

Pofta buna.....mai la iarna!!!!

Cand eram copii abia asteptam sa inceapa mama compotul sau dulceata si fiindca eram nerabdatori,mama ne spunea ca numai cand ninge se "coace" compotul.De cum il punea in camara tot intrebam "cand se coace compotul"

Asa si cu dulceata,sa vedem cand s-o coace.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diaconta 1

06.06.2011, 17:59

Multumesc Motane

MVMih 1

19.06.2011, 23:01

Dia ! Desi am lipsit putin, tre sa recunosc ce e bu e foarte bun...reteta ta e delicoasa...simplu si eficienta 3+1,5+3...
Fara sa dam la o parte asocierea intre cantitati...reteta este excelentisima

diaconta 1

20.06.2011, 17:06

Mih multumesc
mie-mi place cum a iesit,chiar daca unii nu sunt de acord cu folosirea gelfix-ului,eu sunt multumita de consistenta,culoare si de timpul scurt de preparare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri