Eclere

de nadina73 in Prajituri, 26 Feb 2010 | 3708 vizualizari

 

ti se topesc in gura

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 8 oua
  • crema:eu am pus alta crema la care va raman albusurile dar e grozava
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de faina
  • 250 zahar
  • 300 ml lpte
  • 1 pachet de unt
  • 3 vanilii
  • crema initiala (e cam dulce si de acea am pus alta)
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 vanilii
  • 1 pachet de unt
  • ramane la alegerea vostra care  crema o faceti
  • glazura pt decor:
  • 100 g ciocolata se topeste cu o bucatica de unt si 2 linguri de smantana pe foc
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa ,uleiul si sarea si cand fierbe se ia de pe foc si se pune faina ,dupa care se pun ouale numai cate unu si se amesteca foarte repede pana se incorporeaza toate ouale si se va desprinde aluatul de pe vas Apoi cu o forma se pun in tava (sau cu punga se taie la un capat putin) cam de grosimea unui deget( si de lung si de lat) si se coc la foc foarte mare 200-220 grade trebuie sa le prinda focul tare altfel nu cresc, inauntru  trebuie sa  ramane goale se vor umfla tare,atentie sa nu se arda .Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate in doua (orizontal)si se umple cu crema .

crema :6 galbenusuri de freaca bine cu 8 linguri de faina ,zaharul si laptele sa nu se faca cocoloase dupa care se pune pe foc si se amesteca continu fiindca se prinde repede va deveni ca o budinca groasa apoi se pune vanilia si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Cu crema obtinuta se umplu eclerele tot cu forma sau cu punga taiata in colt,iar apoi se poate pune si frisca .Deasupra se pune glazura de ciocolata.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere 19505
retete culinare - Eclere 19508
retete culinare - Eclere 19509

COMENTARII (10)

Teo 1

27.02.2010, 18:59

Madi , fiindca iti plac uite , iti pregatesc eu un platou!

madi_marin 1

27.02.2010, 19:04

vezi sa fie pe el si eclerele.....

elena1988 1

12.03.2011, 14:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25