Eclere

de nadina73 in Prajituri, 26 Feb 2010 | 6995 vizualizari

 

ti se topesc in gura

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 200 ml ulei
  • 8 oua
  • crema:eu am pus alta crema la care va raman albusurile dar e grozava
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de faina
  • 250 zahar
  • 300 ml lpte
  • 1 pachet de unt
  • 3 vanilii
  • crema initiala (e cam dulce si de acea am pus alta)
  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 3 vanilii
  • 1 pachet de unt
  • ramane la alegerea vostra care  crema o faceti
  • glazura pt decor:
  • 100 g ciocolata se topeste cu o bucatica de unt si 2 linguri de smantana pe foc
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun apa ,uleiul si sarea si cand fierbe se ia de pe foc si se pune faina ,dupa care se pun ouale numai cate unu si se amesteca foarte repede pana se incorporeaza toate ouale si se va desprinde aluatul de pe vas Apoi cu o forma se pun in tava (sau cu punga se taie la un capat putin) cam de grosimea unui deget( si de lung si de lat) si se coc la foc foarte mare 200-220 grade trebuie sa le prinda focul tare altfel nu cresc, inauntru  trebuie sa  ramane goale se vor umfla tare,atentie sa nu se arda .Dupa ce s-au copt se lasa la racit apoi cu un cutit bine ascutit se taie pe jumatate in doua (orizontal)si se umple cu crema .

crema :6 galbenusuri de freaca bine cu 8 linguri de faina ,zaharul si laptele sa nu se faca cocoloase dupa care se pune pe foc si se amesteca continu fiindca se prinde repede va deveni ca o budinca groasa apoi se pune vanilia si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu untul frecat spuma.

Cu crema obtinuta se umplu eclerele tot cu forma sau cu punga taiata in colt,iar apoi se poate pune si frisca .Deasupra se pune glazura de ciocolata.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (10)

Teo 1

27.02.2010, 18:59

Madi , fiindca iti plac uite , iti pregatesc eu un platou!

madi_marin 1

27.02.2010, 19:04

vezi sa fie pe el si eclerele.....

elena1988 1

12.03.2011, 14:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Teo