Eclere

de mada91 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 1228 vizualizari

 

A fost pentru prima data cand am facut eclere. Surprinzator sau nu, mi-au iesit. Ce am gresit a fost ca am facut prea putine :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana apa
  • 1 varf de sare
  • 4 oua
  • CREMA
  • 600 ml lapte
  • 200 g unt/margarina
  • 1/2 cana zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • GLAZURA
  • 4-5 patratele de ciocolata menaj
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

- Punem apa cu uleiul si  sarea la foc mediu, iar cand incepe sa clocoteasca punem faina. Amestecam incontinuu pana se desprinde de pe cratita si oprim focul.

- Lasam compozitia la racit si apoi adaugam ouale, unul cate unul.

- Punem compozitia intr-o punga pe care o rupem intr-o parte (sau intr-o - forma pentru ornat) si formam bastonase, pe care le coacem la foc mediu, cca 20 min.

CREMA

- Zaharul se amesteca cu untul/margarina si se dizolva pe foc mic.

- Cand untul/margarina s-a dizolvat, punem si faina si amestecam energic sa nu ramana cocoloase.

- Apoi punem laptele si zaharul vanilat si lasam la fiert la foc mic, amestecand incontinuu, pana se ingroasa.

- Dupa ce s-a racit crema, luam cojile de eclere (pe care le-am taiat inainte) si le umplem.

- Topim patratelele de ciocolata si glazuram eclerele.

POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

Cu cat avem mai multa glazura, cu atat mai bine.

2

Crema mi-a mai ramas, asa ca data viitoare voi face mai multe eclere cu aceeasi cantitate de crema.

3

Daca le faceam mai micute, ieseau mai multe si nu ma mai plangeam.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere 292762
retete culinare - Eclere 292763

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

22.01.2014, 22:45

Rocsi 1

23.01.2014, 11:27

Foarte bune.

Sim0na 1

23.01.2014, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D