Fasole frecata cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 2578 vizualizari

 

Fasolea aceasta chiar ,, traditional '' a fost frecata cu lingura de lemn din cauze obiective: s-a defectat robotul . Oare de aceasta a fost mai gustoasa ?

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba marunta
  • 2-3 cepe
  • 1 praz
  • sare 
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 1 varf cutit boia rosie
  • 20 cani faina malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata cu mamaliguta:

Alegeti boabele de fasole de impuritati , le spalati bine si le lasati la infoiat in apa calduta cateva ore .

Fierbeti 1 ora in multa apa sarata  [ cam de patru ori cantitatea fasolei ] in oala sub presiune . Scoateti capacul si lasati sa scada apa .

Cu o lingura de lemn frecati fasolea pana devine ca o crema .

Ceapa si prazul taiate julien le prajiti in ulei , adaugati putina apa, sare ,boia  si lasati sa mai dea cateva clocote .

 Preparati o mamaliguta din doua cani de faina de malai .

Serviti fasolea frecata langa mamaliguta calda , cu sosul de ceapa si praz.

Muraturile preferate sunt bune insotitoare a acestei mancari .eu am avut gogosari murati .

 

TIPS-URI

1

Pentru prepararea fasolei frecate cele mai bune boabe sunt cele albe si foarte marunte [ cat mazarea uscata].

2

Nici eu nu stiam dar am invatat la piata . Merita efortul de a va achizitiona fasolea boabe din piata de la tarani .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fasole frecata cu mamaliguta 137754
retete culinare - Fasole frecata cu mamaliguta 137755
retete culinare - Fasole frecata cu mamaliguta 137756
retete culinare - Fasole frecata cu mamaliguta 137757
retete culinare - Fasole frecata cu mamaliguta 137758

COMENTARII (16)

Cris2711 1

17.12.2011, 14:41

ce pofta mi-ai facut,mie tare dor de aceasta papica

alinutzika 1

17.12.2011, 15:00

in combinatia acesta nu am servit niciodata fasolea frecata..

missxtyna 1

03.02.2012, 10:28

foarte gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29