Fasole galbena cu limba de vita

de Panacris in Vita, 11 Iul 2012 | 2523 vizualizari

 

O combinatie reusita de vara!

 

INGREDIENTE

  • limba de vita cca. 500 g.,
  • fasole galbena 1000 g.,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morcovi 1 bucata,
  • ulei de rapita 50 ml.,
  • sare iodata,
  • boia de ardei dulce,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • piper proaspat macinat,
  • marar verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu limba de vita:

Limba se spala, se pune la fiert in apa rece, cu putina sare si foaia de dafin, neacoperita, la foc potrivit cca. 30 de minute. Dupa ce s-a fiert se curata de piele si zgarciuri si se taie bucatele potrivite.

Intre timp fasolea se curata, se rupe in bucati mai mari. Ceapa si morcovul se curata, se taie marunt, se calesc in putin ulei si apa. Se adauga fasolea galbena,  se asezoneaza de sare, piper si boia de ardei dulce,  se completeaza cu apa cat sa o acopere si se lasa la fiert cca. 30 de minute la foc potrivit. La final se adauga cubuletele de limba, se mai lasa la fiert cca. 5 minute, pentru a se imbina gusturile.

Dupa ce s-a fiert se adauga mararul tocat marunt. Se serveste calda sau rece dupa gustul fiecaruia.

 

COMENTARII (21)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

11.07.2012, 21:08

Place

iri_iri

iri_iri 1

11.07.2012, 21:37

imi place si una si alta dar nu le-am folosit niciodata impreuna

MIUTA

MIUTA 1

11.07.2012, 23:43

Wauuuuu,cred ca e delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!