Fasole scazuta de post

de pinguin in Mancaruri de post, 28 Mar 2011 | 17842 vizualizari

 

Reteta pe care v-o prezint e o adaptare proprie a binecunoscutei fasole scazuta ;)
Poate va fi si pe placul altcuiva...

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole alba uscata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei chili
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 3 catei usturoi
  • 3-4 linguri pasta de tomate
  • foi de dafin
  • vegeta(Plafar)
  • leustean
  • sare
  • piper
  • ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole scazuta de post:

Am lasat fasolea la inmuiat cateva ore,in apa rece.

Apoi am fiert-o si am schimbat apa de 3 ori.(Cu toate cred ca stim procedura asta.)

Am pus apoi fasolea la fiert in apa calda cu un pic de ulei si vegeta.Si am lasat-o la fiert peste o jumatate de ora.

Separat am calit in ulei ceapa,usturoiul,ardeiul.Dupa ce s-au imprietenit bine am adaugat si morcovul + telina.

Le-am lasat sa se patrunda bine si apoi am adaugat pasta de tomate,sarea si piperul.

Cand fasolea a fost fiarta am adaugat compozitia calita peste ea.Puteti sa zbrobiti inainte boabele de fasole cu o furculita.Eu asa am facut pantru ca imi place sa se lege un pic.

Mai adaugati sare daca e nevoie si foi de dafin spre sfarsit.

Si in cele din urma am adaugat si leusteanul.

Pofta buna!!!

 

 

COMENTARII (6)

pinguin

pinguin 1

04.04.2011, 15:54

Multumesc frumos

elena1988

elena1988 1

24.04.2011, 21:05

babi5

babi5 1

04.09.2013, 04:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!