Fasole batuta

de oanapl in Mancaruri de post, 27 Noi 2017 | 9428 vizualizari

 

Vă învit la o porție de fasole bătute, care la noi în Moldova se cheamă iahnie de fasole. E delicioasă și foarte ușor de pregătit. A ieșit puțin mai dulce decât mă așteptam (de la morcov și ceapă) motiv pentru care puteți să lăsați ceapa și morcovul întregi la fiert și să le scoateți la final.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 20 ml ulei de măsline
  • sare
  • 3 căței usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Pui fasolea la înmuiat în apă rece, cu o zi înainte de preparare.

 A doua zi o scurgi de apă și o pui la fiert. Îi schimbi apa de 2 ori, apoi o pui la fiert cu morcovul dat pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt. După ce a fiert, scurgi apa și o mixezi folosind și din apa în care a fiert. Adaugi și ulei de măsline pentru a obține o compoziție cremoasă. Adaugi usturoiul pisat și sare după gust. (eu am pus puțin ulei de măsline deasupra, dar nu e necesar).

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

29.11.2017, 09:03

Îmi place foarte mult! Tot iahnie îi spunem și noi....

kytz 1

29.11.2017, 18:05

Numai bună de întins pe pâine!

dantes 1

01.12.2017, 10:52

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta (Pasula slaita in grai banatean)