Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni

de diaconta in Torturi, 26 Mar 2011 | 5728 vizualizari

 

Din aceeasi categorie de "primavara in bucatarie" am facut tortul asta ciocolatos cu capsuni proaspeti,chiar daca inca nu's de-ai nostri,macar sunt frumosi....hi hi hi.De fapt tortul l-am facut pentru nepoatele mele dragi Roxana si Anca,care-si aniverseaza ziua de nastere.Daca anul trecut am avut bucuria sa le sarbatorim pe amandoua in acelasi timp si le-am facut doua torturi gemene(am pus poza doveditoare),anul acesta vom manca tortul impreuna cu Roxana dar cu gandul si la Anca fata de care promit sa ma revansez in curand.
Sper sa reusesc sa pun si sectiunea.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  •  ½ plic praf de copt
  •  Un praf de sare
  • Fulgi de ciocolata

  Crema de capsuni:

  • 250 ml frisca
  • 3 linguri smantana dulce
  • Un iaurt cu capsuni 375 ml
  •  1 lingurita gelatina
  • Capsuni  

 Crema de ciocolata:

  • 3 linguri crema de ciocolata cu alune
  •  3 linguri frisca batuta  

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  •  200 ml apa
  •  1 lingura rom  

Glazura:

  • 250 gr ciocolata
  •  4 linguri frisca lichida
  •  50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni:

Blat:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma tare.Se adauga apoi pe rand cele 5 linguri de zahar si galbenusurile unul cate unul.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza amestecand usor cu paleta in spuma de albusuri.
Se pune intr-o forma de tort tapetata si se pune la cuptor pentru 25 de minute.
Dupa aproximativ 15 minute se presara deasupra fulgii de ciocolata.
Se lasa sa se raceasca.

Pentru sirop caramelizam zaharul,adaugam apa si lasam sa fiarba,apoi punem si romul.

Crema de capsuni:
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa rece.    Se amesteca frisca cu smantana si se mixeaza .Se adauga iaurtul de capsuni,apoi gelatina incalzita in cuptorul cu microunde sau pe bain marine.

Crema de ciocolata:

Se amesteca crema de ciocolata cu alune (Noissete am avut eu,gen Nutella) cu frisca batuta pana se obtine o crema care se poate intinde pe blat.
In forma in care am copt blatul ,se aseaza o folie de plastic,apoi se pune partea de deasupra blatului si se insiropeaza.Se adauga jumatate din crema de capsuni,apoi capsunile taiate felii.Se pune cealalta jumatate de crema de capsuni.

Cealalta jumatate de blat se insiropeaza ,iar deasupra se pune crema de ciocolata.Se aseaza cu crema de ciocolata in jos.
Se lasa la frigider pana a doua zi,cand il vom orna cu ciocolata si capsuni.

Pentru glazura se pune ciocolata rupta bucati,impreuna cu frisca si untul pe bain marine.Cand s-a topit se lasa putin sa se racoreasca si se pune peste tort,dar bineinteles dupa ce am inmuiat si cativa capsuni pentru decor in ea.

 

RETETA IN IMAGINI

Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-0
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-1
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-2
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-3
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-4
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-5
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-6
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-7
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-8
Flori,fete si ....un tort ciocolatos cu capsuni-9

COMENTARII (72)

diaconta 1

29.03.2011, 18:03

Matilda,bun a fost,dar data viitoare tin cont de dorinta ta

diaconta 1

29.03.2011, 18:04

MVMih multumesc
Kukibella mersi

adry88 1

02.06.2011, 12:50

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04