Focaccia de casa italiana

de Retete cu Margareta Cismasiu in Piine, 9 Noi 2014 | 1218 vizualizari

 

Focaccia este un preparat specific Italiei ce consta din aluat de paine intins in foaie subtire.De obicei se asezoneaza cu ulei de masline,ierburi aromatice,sare.Se pot adauga diverse legume sau branza.
Acelasi aluat,intins la fel ,in Ungaria se cheama Langos.De data asta se asezoneaza cu branza,smantana,sunca,carnati.Dar neaparat frecat cu usturoi.
Practic,acelasi preparat,doua denumiri.La noi in zona,fiind resimtita influenta maghiara,se stie mai mult de langos,decat de focaccia.Dar eu azi am facut focaccia.

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 100ml ulei de masline,
  • 600ml apa calduta,
  • 1lingurita zahar,
  • 1 ling sare,
  • 2 pliculete drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de casa italiana:

Se amesteca faina,drojdia,zaharul sarea si 500ml apa.Se amesteca usor pana se leaga aluatul.Daca mai e nevoie,se mai adauga restul de apa. Se framanta in continuare,adaugand ulei de masline.Se continua framantatul pana rezulta un aluat elastic,pufos,potrivit de moale care face basici si nu se lipeste.Din acest aluat se intinde o foaie cat mai subtire.

Se impatureste ca aluatul de foietaj.Se lasa o ora la dospit,in loc cald,ferit de curenti de aer. Dupa ce si-a dublat volumul se imparte aluatul in 2-3 parti,in functie de cate tavi doriti sa faceti.Fiecare bucata de aluat se intinde in foaie cat mai subtire,se impatura iar ca aluatul de foietaj,apoi se intinde de marimea tavii in care se coace.Se lasa sa mai stea 15-20 min apoi se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.Se unge cu ulei de masline si se presara sare mare,grunjoasa,rozmarin,oregano,busuioc.Se adauga felii de rosii si masline taiate jumatati si curatate de samburi.

Fiecare,dupa preferinte,poate sa adauge si alte ierburi sau legume.

 

COMENTARII (9)

iri_iri

iri_iri 1

10.11.2014, 22:21

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.11.2014, 11:04

mirela0911

mirela0911 1

11.11.2014, 12:05

Buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!