Foi cu crema caramel

de ionela84 in Prajituri, 27 Oct 2013 | 1137 vizualizari

 

Foile sunt putin mai "bronzate" nu ma certati prea tare pt ca m-a tinut prietenul la telefon cam mult si am uitat de ele
P.S Pe el puteti sa il certati:))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri lapte
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 300 g faina
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 6 lg zahar
  • 5 lg amidon
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema caramel:

Pt foi: batem ouale cu zaharul pana se topeste, punem laptele uleiul si amoniacul amesteca bine si punem faina framantam un aluat elastic fraged pe care il lasam 15 minute la frigider apoi coacem foi pe dosul tavii

Crema: amidonul il amestecam cu 200 ml lapte, caramelizam zaharul si il stingem cu restul (800 ml) de lapte, lasam sa fiarba pana se topeste zaharul apoi aduagam amestecul de amidon in fir subtire amestecand energic pana se ingroasa. Lasam putin sa se raceasca, apoi adaugam untul si omogenizam

Asamblare: foaie-crema-foaie -crema-foaie (pe ultima am pudrat-o cu cacao pt un aspect frumos)

Lasam la rece pt minim 6 ore

 

TIPS-URI

1

Din ingrediente vor iesi 3 foi mie mi-au iesit pt ca le-am copt pe o tava mai mica

RETETA IN IMAGINI

Foi cu crema caramel-0
Foi cu crema caramel-1

COMENTARII (15)

ionela84 1

28.10.2013, 15:35

Multumesc

Rux 1

08.11.2013, 22:23

Cred ca e delicioasa!

ionela84 1

18.12.2013, 23:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04