Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)

de laura_n in Dulciuri, 2 Apr 2015 | 1010 vizualizari

 

Cele mai bune fursecuri (black cookies) de care e greu sa te desparti :))) No need for coffee, sunt bestiale!
Atentie, nerecomandate copiilor datorita continutului de cafea, cacao neagra!
Sunt bestiale!

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt de calitate
  • - 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 60 gr zahar cu melasa
  • - 100 gr zahar brut
  • - 1 ou
  • - 250 - 270 gr faina
  • - sirop caramel (se obtine din zaharul brut)
  • - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • - 1/2 plic praf copt
  • - 3-4 cuisoare
  • - 30 gr cacao neagra
  • - scortisoara macinata
  • - 2 linguri pudra de cafea
  • - pepite ciocolata
  • - 50 gr ciocolata neagra
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies):

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore.

Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de lemn. Lasam pe foc pana devine lichid si omogen. Pregatim o foaie de copt si turnam caramelul in fasii subtiri. Lasam sa se intareasca.

In vasul in care am caramelizat zaharul, turnam 100 ml apa si lasam sa fiarba, astfel topim si salvam si caramelul ramas pe peretii vasului. Dam deoparte dupa ce a fiert. Caramelul intarit il macinam. Eu am folosit mojarul meu din marmura si a iesit foarte fin. Puteti incerca si la masina de rasnit, insa mi-e teama ca de caldura sa nu se topeasca un pic si sa devina lipicios. Incercati mai bine cu mojarul. Dam deoparte.

In acelasi mojar, punem cuisoarele si le macinam, adaugam cafeaua, scortisoara, cacaoa si macinam impreuna. Dam deoparte.

Intr-un castron, punem untul moale, uleiul, zaharul cu melasa, bicarbonatul, praful de copt, amestecul de cafea si amestecam cu un tel- para. Adaugam oul si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Adaugam jumatate din faina si amestecam. Obtinem un aluat lipicios si cremos. Adaugam 3-4 linguri de sirop de caramel si amestecam din nou. Adaugam restul de faina si omogenizam toata compozitia. Adaugam si pepitele de ciocolata si amestecam numai cat sa se distribuie in tot aluatul. Dam totul la rece pentru o ora.

Pornim cuptorul. Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Scoatem compozitia de la frigider si cu o cupa de inghetata (asa am folosit eu), luam din compozitie si punem in tava gramajoare aproximativ egale. Nu tineti cont de aspect, ele vor iesi foarte frumos la copt. Punem tava in cuptor, la copt, la 180 grade, timp de 15 minute.

Le scoatem apoi pe un gratar si le lasa sa se raceasca. Le ornam cu ciocolata topita.  

 

TIPS-URI

1

folositi scortisoara de calitate, iar daca nu va place, nu o mai adaugati.

2

fursecurile sunt sfaramicioase, fragede, daca le doriti mai moi, suplimentati cantitatea de unt si nu mai adaugati ulei.

3

cred ca se poate folosi si cafea instant, banuiesc ca aroma de cafea va fi mai intensa.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-0
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-1
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-2
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-3
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-4
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-5
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-6
Fursecuri cu cafea si ciocolata (black cookies)-7

COMENTARII (29)

mirela0911

mirela0911 1

03.04.2015, 06:39

Cu asa ingrediente nu pot fi decât minunate!

simona72

simona72 1

03.04.2015, 09:58

melasa tot vreau sa cumpar si nu gasesc la magazine, trebuie sa comand si eu

Ina

Ina 1

03.04.2015, 21:53

Se topesc in gura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!