Fursecuri cu lămâie şi nucă

de madi_marin in Prajituri, 9 Mai 2012 | 1397 vizualizari

 

Si pentru ca in ultima vreme v-am sufocat cu retete pentru dieta, m-am gandit sa mai fac ceva si pentru....extra dieta. Bineinteles ca eu nu am mancat din ele. Reteta de baza a fursecurilor e luata din revista ,,GoodFood,,.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 1 gălbenuş
  • 140 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g nucă măcinată
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 350 - 400 g făină
  • Glazura:
  • 100 g zahăr pudră
  • zeamă de lămâie
  • nucă măcinată
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lămâie şi nucă:

Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute.

Se scoate de la rece şi se întinde cu sucitorul între două foi de copt tapetate un pic cu făină ca să nu se lipească.

Se taie trecând înainte cuţitul sau forma prin făină.

Se pun la copt în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute. Se verifică să fie pe fund aurii.

Glazura se prepară amestecând zahărul pudră cu zeamă şi coajă rasă de lămâie. Se ung fursecurile după ce s-au răcit complet  cu pasta subţire obţinută . Pe jumătate din fursec se presară nucă măcinată.

Poftă bună!

 

COMENTARII (46)

madi_marin 1

11.05.2012, 18:43

mamaieelena....multumesc...

madi_marin 1

11.05.2012, 18:44

adasev...ma bucur ca iti plac...

madi_marin 1

11.05.2012, 18:44

ionela...multumesc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: