Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 11589 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 560 gr.faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 460 gr.unt la temp.camerei
  • 270 gr.zahar tos
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • esenta vanilie
  • 4 galbenusuri
  • zahar pudra
  • gem zmeura (dupa preferinte)
Portii: 55
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu gem de zmeura:


Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare.

La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute.

Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie.

La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.


Se imparte aluatul in 2 parti egale si se formeaza 2 dreptunghiuri de cca 1,5 cm.grosime.

Se impacheteaza cele 2 dreptunghiuri in folie de plastic si se tin la frigider cel putin 1 ora.

Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Se intinde o foaie de 1 cm.grosime pe o suprafata pudrata cu faina .

Se taie cu forma de biscuiti (cine are cutter special numai bine) forme cu diametrul de cca 5-7,5 cm. si cu alta forma mai mica de 2,5 cm se decupeaza centrul. Eu am folosit forme obisnuite de biscuiti.Se vede ca nu au iesit taiate perfect pe centru.

Pe tava cu hartie de copt se aseaza la distanta de 2 cm.


Se coc 12-15 minute ( eu am copt 20 minute) pana devin usor maronii.


Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra biscuitii decupati si se lipesc cu gem

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri Linzer cu gem de zmeura 5452
retete culinare - Fursecuri Linzer cu gem de zmeura 5453
retete culinare - Fursecuri Linzer cu gem de zmeura 5454

COMENTARII (9)

ionela2682 1

15.02.2010, 21:15

vai ce dragute sunt tu ai mai stat sa le si numeri?
eu am forma dar nu are si inimioara in mijloc cu ce asi putea sa decupez?

cccris 1

24.02.2010, 09:26

am pus la favorite reteta ca trebuie sa o incerc. Arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!