Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci

de epurasha2bb in Pui, 15 Dec 2010 | 2371 vizualizari

 

foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 gainusa de tara/1 pui mai mic
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin rosu
  • amestec de ierburi aromate uscate(cimbru , rozmarin, salvie si altele)
  • 2 linguri mari cu miere de salcam
  • 1 cub de unt
  • sare mare, piper negru
  • 2 cartofi dulci(yums , portocalii)
  • 4 ciuperci mari champignion proaspete
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci:

Se spala gainusa si se taie bucati potrivite.Se freaca apoi (cu mainile bine spalate) gainusa inati cu untul moale la tempertaura camerei, apoi cu ierburile aromate si la sfarsit se da sare si piper.Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mediu la inceput cam 20 de minute apoi se toarna vinul si uleiul peste gainusa in tava si se mai lasa 20 de minute.Apoi umblam iar la cuptor si ungem gainusa cu mierea pe deasupra cu o pensula si apoi luam cu lingura sos din tava si mai punem deasupra .Operatiunea cu lingura  se repeta dupa 10 minute.Camd e gata o servim alaturi de piure facut din cartofi dulci cu putin unt , cu lamele de ciuperci pe plita si cu sfecla rosie murata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci 71118
retete culinare - Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci 71119
retete culinare - Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci 71120
retete culinare - Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci 71121

COMENTARII (34)

epurasha2bb 1

16.12.2010, 15:44

multumesc fetelor ! dragi imi sunteti!

Sylvia 1

18.12.2010, 11:52

Vai ce bunatate ai facut aici, arta de mare chef en cuisine

epurasha2bb 1

19.12.2010, 21:26

mersi Sylvie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D