Gem de prune aromat cu scortisoara

de robert_badica in Dulceata / Gem, 3 Sep 2014 | 868 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg. prune dulci
  • 4 kg. zahar (sau dupa gust)
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune aromat cu scortisoara:

Prunele,se spala,li se scot samburi si se pun intr-un tuci cu zaharul si scortisoara.Se lasa peste noapte asa,pentru  ca prunele sa isi lase zeama.A doua zi se pune pe foc mare,iar apoi se diminueaza focul .

Se fierbe cam 8 ore,sau pana cand credeti ca este destul de gros.Intre timp se spala borcanele si se pun la cuptorul preincalzit pentru a se steriliza.Dupa ce gemul este gata,se lasa la racit putin,pentru a nu se sparge borcanele,iar apoi se umplu borcanele.Apoi se fierb la baine- marine.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca il fierbeti intr-o oala turnati cateva picaturi de ulei pe fund,pentru a nu se lipi.

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune aromat cu scortisoara-0
Gem de prune aromat cu scortisoara-1
Gem de prune aromat cu scortisoara-2
Gem de prune aromat cu scortisoara-3
Gem de prune aromat cu scortisoara-4
Gem de prune aromat cu scortisoara-5
Gem de prune aromat cu scortisoara-6
Gem de prune aromat cu scortisoara-7
Gem de prune aromat cu scortisoara-8
Gem de prune aromat cu scortisoara-9
Gem de prune aromat cu scortisoara-10
Gem de prune aromat cu scortisoara-11
Gem de prune aromat cu scortisoara-12
Gem de prune aromat cu scortisoara-13
Gem de prune aromat cu scortisoara-14

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

alilianaa 1

03.09.2014, 20:49

foarte bun

Rocsi 1

03.09.2014, 21:57

Mmm, ia sa il degust!

reisnaor_2006 1

04.09.2014, 10:33

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04