Gogosari in otet

de AndreeaMaria in Muraturi, 29 Oct 2010 | 8390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari
  • o conopida
  • o telina cu frunze
  • 2 morcovi
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 2l otet
  • sare pt muraturi
  • zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet:

Spalati gogosarii, ii taiati pe jumatate si le scoateti semintele.

La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 linguri de zahar + 2 linguri de sare ) Se pune la fiert pana da in clocot, apoi puneti pentru 5 minute gogosarii.(in acest mod ei se inmoaie si puneti mai multi in borcan)

Restul legumelor:

  • Morcovii ii curatati si ii taiati rondele,
  • conopida o rupeti buchetele,
  • telina o taiati in bucatele ( cubulete sau felii, cum puteti)
  • frunzele de telina le spalati

Incepeti sa umpleti borcanul:

Puneti jumatate de lingurita cu boabe de mustar si 4-5 boabe de piper,3-4 rondele de morcovi,cateva frunze de telina, buchetele de conopida si o felie de telina; umpleti cu gogosari si mai puneti frunze de telina. Umpleti apoi cu otetul care a fiert.

 

 

TIPS-URI

1

Borcanele le spalati cu detergent, iar capacele le stergeti pe interior cu spirt.

2

Mi-au iesit 12 borcane de 800g

COMENTARII (13)

AndreeaMaria 1

31.10.2010, 21:31

elena1988 1

08.02.2011, 10:36

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 09:12

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L