Gogosi cu iaurt

de epurasha2bb in Dulciuri, 20 Apr 2010 | 30649 vizualizari

 

dupa o reteta a Laurei Laurentiu imbogatita cu un sfat de a adauga iaurt in loc de lapte de la Mihai de pe ardei:)
link catre sursa
http://www.ardei-iute.ro/forum/dulciuri-cu-imagini/crofne

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina, 
  • 1/2 ceasca de lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar de iaurt
  • 1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspata
  • 50 de grame de unt topit
  • 1 pliculet de zahar vanilat 
  • 2 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu iaurt:

Galbenusurile frecate cu  zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut care vor forma o maia ce se adauga cate putin in faina framantand cu mana.

Aluatul se lasa la cald acoperit cu unservet curat sa se dospeasca intr-un castron uns cu ulei.

Cand si-a dublat volumul se intinde o foaie subtire si se decupeaza discuri sau inimioare ,ineluse , ce forme vreti la gogosi.

Apoi se lasa iar sa creasca cam 30 de minute dupa care se prajesc in ulei incins din belsug  si se scurg de ulei pe servet absorbant.Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc  calde.

O parte din ele le-am facut sub forma de suluri rasucite si umplute cu gem de capsuni.Au avut mare succes in familie si am fost si eu in sfarsit multumita de gogosile ce am facut !

 

RETETA IN IMAGINI

Gogosi cu iaurt-0
Gogosi cu iaurt-1
Gogosi cu iaurt-2
Gogosi cu iaurt-3
Gogosi cu iaurt-4
Gogosi cu iaurt-5
Gogosi cu iaurt-6
Gogosi cu iaurt-7
Gogosi cu iaurt-8
Gogosi cu iaurt-9
Gogosi cu iaurt-10

COMENTARII (17)

ela

ela 1

22.04.2010, 16:18

Anastasia,mai pune un 5langa 3,atata as vrea eu sa slabesc,sa arat ca pe vremea cand mi se spunea ca arat ca o balerina succes in continuare

epurasha2bb

epurasha2bb 1

23.04.2010, 08:45

eu as vrea sa dau 15 kg !dar cu voi ce ma fac? ca rasul cica ingrasa!

Anastasia

Anastasia 1

23.04.2010, 09:50

(ca rasul cica ingrasa! ) na ca de asta inca n-am auzit , oare are justa valoare ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!