Gogosi rapide

de bucatarimcudiana in Dulciuri, 24 Mai 2013 | 7795 vizualizari

 

Aceste gogosi se fac repede, dar se si mananca la fel de repede :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1/2 cana cu zahar
  • 1 cana iaurt
  • 250 gr.faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • arome(eu am pus zahar vanilat si esenta de lamaie)
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi rapide:

Am facut aluatul cu mixerul. Intr-un bol am batut oualele, sarea, zaharul, iaurtul si aromele. Am adaugat faina cernuta impreuna cu praful de copt, aluatul trebuie sa curga, ca o smantana groasa. Daca aluatul este mai moale gogosile vor fi mai pufoase si dupa ce sunt coapte vor avea gauri in sectiune, daca aluatul este mai tare gogosile vor iesi mai dense, le faceti asa cum va plac.

Pentru prajit eu am folosit o craticioara de teflon mai inalta , cu diametrul mai mic, nu folositi o cratita prea mare pentru ca se coc foarte repede si trebuie avut grija. Am pus uleiul la incins , la foc iute, dupa care am redus flacara si am inceput sa pun aluatul cu lingura, gogosile se vor ridica la suprafata si se vor intoarce singure, trebuie sa va asigurati ca temperatura sa fie corespunzatoare ca sa se prajeasca bine (temperatura depinde de tipul aragazului). Dupa ce gogosile s-au rumenit frumos se scop cu paleta pe servetele absorbante.

 

TIPS-URI

1

Se servesc pudrate cu zahar , cu smantana si dulceata, sau cu toping.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gogosi rapide 230654
retete culinare - Gogosi rapide 230655
retete culinare - Gogosi rapide 230656
retete culinare - Gogosi rapide 230657

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

27.05.2013, 16:42

marcela1979 1

20.04.2015, 03:14

miki_a 1

17.05.2016, 08:23

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21