Gomboti (galuste) cu piersici

de rivka in Dulciuri, 3 Sep 2010 | 4322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru gomboti:
  • 500 grame cartofi(cca 4 cartofi potriviti ca marime)
  • 125 grame faina
  • 1 ou
  • 1 lingura plina varf unt
  • 3 linguri zahar
  •  piersici din conserva(compot)
  • jumatate lingurita scortisoara
  • pentru tavalit:
  • 100 grame biscuiti
  •  1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  •  apa cu sare pentru fiert gombotii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti (galuste) cu piersici:

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert.Cand sunt fierti se scurg de apa si se zdrobesc bine ca si pentru puree de cartofi.Se adauga lingura de unt topit, faina, oul si zaharul si se formeaza o coca .Aceasta coca se aseaza pe masa de lucru stropita cu faina si se ruleaza cu ajutorul mainilor un sul.Se taie sulul bucati cu ajutorul unui cutit, mie mi-au iesit 12 bucati din cantitatea data.

Piersicile scurse de sucul din comput se taie bucati potrivite, se stropesc cu scortisoara. Cu mainile umede cu apa rece se formeaza bilele(galustele) inauntru fiecarei bucati de aluat se pune o bucata de piersica si se formeaza bila.

In apa clocotita (cu sare) se aseaza gombotii astfel formati.Se lasa sa fiarba cateva minute, cand se ridica la suprafata sunt gata se mai lasa 2 minute maxim si se scot cu o paleta cu gauri.Se scot intr-un vas pe hartie absorbanta sa se scurga putin de apa.

Se prepara pesmetul de biscuti.Biscuitii se zdrobesc fin si se amesteca cu lingura de zahar pudra si lingurita de scortisoara.Se incinge o lingura de unt intr-o tigaie.Se aduauga amestecul de biscuiti si se lasa sa se prajeasca amestecand intruna sa nu cumva sa se arda. Fiecare galusca se tavaleste in acest amestec de pesmet de biscuiti si apoi se aseaza pe platou. Deasupra se toarna pesmetul de biscuiti ramas.

Se servesc calzi sau reci, ca atare sau impreuna cu iaurt sau smantana. Pofta buna! :))) :))) :)))

 

COMENTARII (21)

lilik

lilik 1

04.09.2010, 22:54

mai ai si pt mine unu k eu nu am papat niciodata cu piersici5

Sylvia

Sylvia 1

13.09.2010, 10:18

Excelent arata , felicitari

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 13:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!