Gulaş

de AlexJ in Porc, 23 Mar 2011 | 7951 vizualizari

 

Conform dex+ului gulaș (-șuri), s.n. – Fel de mâncare tipic unguresc, tocană cu carne, cârnați şi găluşte de făină sau cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucaţi cârnati de casă, mari și afumati
  • vreo 7 cartofi mari (vreo 1-1,5 kg )
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  •  1 ardei gras sau ardei capia
  • 1 ceapă roșie mare 
  • 1 lingură mare pastă de tomate (eu am folosit pastă cremă gulaș iute)
  • foi dafin
  • sare,  piper, boia de ardei iute și dulce 
  • ulei de masline

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaş:

In primul rând folosiți o oala mare pentru că aveți nevoie de spațiu de manevră  și nu doriți sa vedeți gulașul pe tot aragazul .

Fiți pregătite să plângeți. Ceapa roșie  și ardeiul capia se toacă mărunt sau prin robot. Dar cum mie îmi place să-i simt gustul și mai ales îmi place la nebunie să o tai mărunt și să plâng, am folosit cuțitul de data asta. O adevărată plăcere. Dupa ce le-ați tocat se pun la prăjit în puțin ulei , pana devin sticloase. Cârnatul de casă se taie rondele și se pune peste ceapă și ardei, amestecând mereu, să se rumenească.

Cartofii se curăță și se taie cuburi, iar morcovii rondele. Se adaugă și acestea în oală și se agita puțin ingredientele . Apoi se completează cu apă cât să acopere , se pune capac și se lasă la foc mic, sa fiarbă.  

Aveți grijă la morcovi !!! In funcție de cât sunt de proaspeți se pot fierbe diferit față de cartofi.In acest caz este bine sa adăugați morcovii cu vreo 15 min. înaintea cartofilor, pentru că altfel cartofii se fac piure și morcovii rămân nefierți.( sau îi puteți fierbe puțin  înainte ).
Să nu uitați să adăugați și vreo 2 -3 foi de dafin . Din când în când verificați ce se întâmpla în oală și aveți grijă să nu scadă prea mult apa. Grijă mare și când amestecați în oală, nu vreți să faceți piure cartofii. Când au fiert morcovii și cartofii se adaugă pasta de tomate, sare, piper și boia, dulce și iute ( dacă folosiți cremă gulaș nu mai aveți nevoie de boia) și se mai lasă 2 minute pe foc, amestecând cu grijă.

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaş" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricaş cu găluşte de făină