Gustare de vinata sau dovlecel

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2010 | 4575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete sau dovlecei
  • 2 oua
  • 4 linguri de faina
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri de maioneza
  • 2 rosii
  • ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustare de vinata sau dovlecel:

1. Se spala bine vinetele. Se taie felii pe lungime de grosimea 5-8 mm. Se sareaza fiecare felie in parte si se lasa pe un vas plat timp de 10-20 minute pentru ca sa iasa sucul amarui.

2.  Se spala sub apa rece si se scurg, se usuca fiecare felie  cu servetele de bucatarie.

3. Intr-o farfurie se bat cu furculita ouale. In alta farfurie se toarna faina. Tigaia cu ulei se incalzeste bine.

4. Fiecare felie taiata se tavaleste prin faina , pe urma prin ou si se prajeste pina se rumeneste pe o parte si alta, timp de 5-7 minute.

5.  Se lasa putin sa se raceasca si se unge fiecare felie cu maioneza amestecata cu usturoiul pisat. Se adauga cite o felie de rosie proaspata si  se suprapune un capat peste celalalt.


Se procedeaza la fel cu toate feliile de vinata prajita.

6. Se aranjeaza pe farfurii si se orneaza cu flori taiate in forma de spirala din rosii si cu frunze de verdeata-marar sau patrunjel .

In alte cazuri , eu folosesc ca umplutura - morcov marinat  sau cite o felie de cascaval .

 

 

COMENTARII (4)

Oana 1

18.01.2010, 08:52

Vai, ce bine arata As manca si eu o vanata

mihaelar63 1

18.01.2010, 12:35

vinetele sunt preferatele mele

anisoara 1

18.01.2010, 22:13

Cu placere, Va servesc pe toate, vinata deasemenea este leguma mea preferata, si stiu o multime de recete cu aceasta leguma .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!