Hummus bil tahini

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2010 | 7731 vizualizari

 

Adica naut cu pasta de susan.

 

INGREDIENTE

  • 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si apoi fiert
  • 8 linguri pasta de susan (tahini)
  • 6 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1/2 cana din zeama in care a fiert nautul
  • 2 lamai, zeama (sau dupa gust)
  • sare dupa gust
  • optional: chimen, boia dulce, chilli
  • 1 mana de muguri de pin, prajiti uscat
  • putin ulei de masline
  • patrunjel, pentru ornat

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus bil tahini:

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale.

Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi.

Pune pe o farfurie, stropeste cu ulei de masline, presara muguri de pin si patrunjel. Se mananca cu paine libaneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus bil tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Brindusa 1

11.04.2010, 20:59

Ala facut in comert e naspa tare! Nu se poate numi hummus Eu am mancat cand am fost in Arabia Saudita si am mai mancat si facut in casa de diferite persoane arabe (mai ales libaneze). Foarte foarte bun al lor Normal.Oricum, nici al meu nu a iesit asa de rau Trebuia sa-i pun mai multa zeama. Cand s-a racit a devenit mai tare.

adry88 1

10.05.2011, 15:39

stelica68 1

11.08.2011, 09:21

super.... i-mi place la nebunie hummus ul sa-l mananc in combinatie cu salata de ton in sos tomat si cubulete de avocado cu putina sare pe ele si amestecate cu ou fiert mai tare si daca ar mai fi si o lipie de casa (nu din comert) ar fi excelent am incercat in israel la tel aviv in mai multe restaurante si vreau sa va spun ca e o bunatate si cel mai mult i-mi placea acest hummus chiar in restaurantul unde lucram noi (nu sunt bucatar ci membru intr-o formatie de muzica) iar cel mai gustos hummus era cel facut de o firma din orasul netanya numita prodag.....poate cei care au fost si au mancat asa ceva stiu despre ce este vorba.....daca nu ati mancat asa ceva incercati si nu veti regreta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta