Hummus bil tahini

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2010 | 5023 vizualizari

 

Adica naut cu pasta de susan.

 

INGREDIENTE

  • 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si apoi fiert
  • 8 linguri pasta de susan (tahini)
  • 6 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1/2 cana din zeama in care a fiert nautul
  • 2 lamai, zeama (sau dupa gust)
  • sare dupa gust
  • optional: chimen, boia dulce, chilli
  • 1 mana de muguri de pin, prajiti uscat
  • putin ulei de masline
  • patrunjel, pentru ornat

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus bil tahini:

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale.

Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi.

Pune pe o farfurie, stropeste cu ulei de masline, presara muguri de pin si patrunjel. Se mananca cu paine libaneza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Hummus bil tahini 25677
retete culinare - Hummus bil tahini 25678

COMENTARII (12)

Brindusa 1

11.04.2010, 20:59

Ala facut in comert e naspa tare! Nu se poate numi hummus Eu am mancat cand am fost in Arabia Saudita si am mai mancat si facut in casa de diferite persoane arabe (mai ales libaneze). Foarte foarte bun al lor Normal.Oricum, nici al meu nu a iesit asa de rau Trebuia sa-i pun mai multa zeama. Cand s-a racit a devenit mai tare.

adry88 1

10.05.2011, 15:39

stelica68 1

11.08.2011, 09:21

super.... i-mi place la nebunie hummus ul sa-l mananc in combinatie cu salata de ton in sos tomat si cubulete de avocado cu putina sare pe ele si amestecate cu ou fiert mai tare si daca ar mai fi si o lipie de casa (nu din comert) ar fi excelent am incercat in israel la tel aviv in mai multe restaurante si vreau sa va spun ca e o bunatate si cel mai mult i-mi placea acest hummus chiar in restaurantul unde lucram noi (nu sunt bucatar ci membru intr-o formatie de muzica) iar cel mai gustos hummus era cel facut de o firma din orasul netanya numita prodag.....poate cei care au fost si au mancat asa ceva stiu despre ce este vorba.....daca nu ati mancat asa ceva incercati si nu veti regreta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L