Indiene cu frisca

de Roxana in Prajituri, 18 Mai 2010 | 8001 vizualizari

 

Foarte usor de facut, la fel de usor de mancat :)

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 190gr faina
  • Pt sirop:
  • 150 gr zahar
  • esenta de rom
  • o vanilie
  • un tub de frisca
  • 300gr ciocolata pt glazurat prajituri
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu frisca:

Se bat albusele spuma cu zaharul apoi adaugam usor galbenusele si bicarbonatul. Dupa ce sa incorporat adaugam usor faina. Coacem la 180grade intr-un cuptor preincalzit pt 25-30 minute, sau pana sa facut (depinde de cuptor).

Cand e gata scoatem si lasam la racit.

Facem un sirop din 150ml apa si 150gr zahar, romul si vanilia, cu care vom insiropa piscotul rece.

Ciocolata pt glazurat o punem pe abur sa se topeasca, impreuna cu 2 linguri de ulei, ca sa nu se crape pe prajitura.

Taiem piscotul insiropat in patrate si punem ciocolata peste.

Ornam cu frisca.

 

 

TIPS-URI

1

eu am optat pt ciocolata de ornat din magazin. cred ca ar fi buna cu o glazura facuta in casa

RETETA IN IMAGINI

Indiene cu frisca-0
Indiene cu frisca-1
Indiene cu frisca-2
Indiene cu frisca-3
Indiene cu frisca-4
Indiene cu frisca-5

COMENTARII (20)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

22.05.2010, 20:14

si eu, mai sunt?

Roxana

Roxana 1

22.05.2010, 21:51

nu mai sunt dar o sa mai fac cu siguranta

mihaelar63

mihaelar63 1

16.01.2011, 20:42

La multi ani Roxana !!! multa sanatate si bucurie alaturi de cei dragi .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!