Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Mai 2013 | 1703 vizualizari

 

E o reteta greceasca de Paste, care nu lipseste din nici o casa, dar bineinteles, putem face aceste biscoturi si in tot restul anului, sunt bune mai ales dimineata la cafea! Mai am publicata o reteta asemanatoare, dar aceasta este fara praf de copt.

 

INGREDIENTE

  • 225 gr unt nesarat
  • 340 gr zahar
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 3 lingurite vanilie
  • 120 ml lapte
  • 30 gr bicarbonat de sodiu
  • 900 gr faina
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 lingurite apa(sau lapte) ptr ungere
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste):

Bateti untul cu zaharul(untul sa fie putin moale, lasat ceva timp la temperatura camerei) cu ajutorul unui mixer si adaugati pe rand ouale, galbenusurile continuand sa mixati. Dizolvati bicarbonatul in lapte, apoi adaugati la compozitia de oua alternand cu faina. Cand aluatul s-a mai intarit, framantati cu mana sau cu carligele speciale de la mixer, aluatul trebuie sa fie moale. Evitati sa il mixati prea mult! Pe o masa, incepeti sa faceti formele care va plac( eu am facut formele speciale ptr Paste). Puneti biscoturile intr-o tava tapeta cu hartie de copt si puneti la cuptorul preincalzit la 200C ptr cca 20-30 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

 

TIPS-URI

1

Ptr un gust mai deosebit, puteti pune coaja de lamaie rasa in aluat.

RETETA IN IMAGINI

Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)-0
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)-1
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)-2
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)-3
Koulourakia tou Pasxa (biscoturi ptr Paste)-4

COMENTARII (13)

Doralinda

Doralinda 1

17.05.2013, 19:56

Buni, kukibella, cookie, laurenta

Rocsi

Rocsi 1

17.05.2013, 21:46

Ce bune

Doralinda

Doralinda 1

18.05.2013, 17:49

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!