Lapte de pasare

de MIUTA in Dulciuri, 24 Feb 2011 | 14611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 6 oua
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri zahar tos
  • 2 linguri budinca de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se pune o cratita cu apa la fiert pe aragaz.Intre timp mixezi 6 albusuri cu 6 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat.Cand apa in cratita incepe sa fiarba se da la foc mic si se pune cu o lingura cate 3 sau 4 galuste de spuma.Se lasa cateva secunde pe o parte si se intorc pe cealalta parte tot pentru cateva secunde.Se scot pe o tava cu o spumiera.La fel se procedeaza cu toata cantitatea de albus batut spuma.In alta cratita se pune 1.5 l de lapte la fiert.Intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 2 linguri de zahar,2 plicuri de vanilie si 2 linguri de budunca de vanilie.La sfarsit se pune laptele ramas peste compozitia de galbenusuri.Cand laptele clocoteste se pune peste el compozitia de galbenusuri si se lasa sa fiarba cateva minute.Se pune si un praf de sare in laptele care fierbe.Se lasa la fiert cca 5 minute.Se pune laptele in farfuri si deasupra se pun ouale din albus.Se poate pune deasupra topping de zmeura.Noua laptele de pasare ne place mai mult rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Lapte de pasare 87384
retete culinare - Lapte de pasare 87385
retete culinare - Lapte de pasare 87386
retete culinare - Lapte de pasare 87387
retete culinare - Lapte de pasare 87388
retete culinare - Lapte de pasare 87389
retete culinare - Lapte de pasare 87390
retete culinare - Lapte de pasare 87391

COMENTARII (24)

alinutzika 1

31.07.2011, 23:55

tare bun

Bya Ralu 1

22.11.2013, 00:50

claudiaO 1

22.11.2013, 17:56

hmmm ce bun! imi aduce aminte de copilarie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L