Lemon Blueberry Cake

de Poliana in Torturi, 21 Aug 2012 | 5558 vizualizari

 

Azi v-am adus tort!!!
Sunt eu mare amatoare de ciocolata, si dulcele nu prea pot sa-l ridic la rang suprem decat daca are ciocolata (hai ca as mai putea-o inlocui si cu branza, ca sa nu fiu asa stricta) daaaar, acest tort nu are pic de ciocolata, si totusi m-a fermecat si cucerit forever!! Da, are branza e drept, dar mai are afine, dupa care sunt topita mai nou, si lemon curd!!!
Dada, lemon curdul pe care l-am folosit si la inghetata si despre care v-am zis eu ca nu l-am folosit tot, si ca mai urmeaza ceva dulce si extrem de bun cu el.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 2 cani + 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • 3 cani afine proaspete + 1 lingura faina
  • 1/2 cana iaurt
  • 1/2 cana lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 200 gr unt
  • 4 oua mari
  • Umplutura:
  • 100 gr lemon curd
  • Decor:
  • 400 gr branza philadelphia
  • 150 gr unt 80% grasime
  • 300 gr zahar pudra
  • 100 gr lemon curd
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Blueberry Cake:

Daca nu aveti lemon curd ramas (sau facut asa din intamplare :P) reteta o puteti lua de aici. Nu este foarte complicat de facut, chiar destul de usor as putea zice, trebuie sa fim atenti la cantitati si la pasii de executie iar rezultatul va fi mai mult decat multumitor!

Pentru blat e bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas mare cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, lasam deoparte. In alt vas amestecam iaurtul, laptele si esenta de vanilie.

Afinele le spalam bine, le scurgem de apa, apoi le amestecam cu doua linguri de faina si le lasam la odihna. Untul moale il mixam cu zaharul pana acesta din urma e bine incorporat (cca 10 minute), adaugam cate un ou pe rand si mixam bine dupa fiecare. In compozitia de unt si oua adaugam jumatate din cantitatea de faina, apoi cea de lapte, si terminam cu faina. Dupa fiecare adaugare incercam sa incorporam cat mai bine ingredientele. La sfarsit adaugam si afinele.

Cuptorul il incingem la 180 de grade. Pregatim o tava de dimensiuni 25/35 cu hartie de copt. Turnam compozitia pentru blat in tava si o lasam la copt pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 25 de minute, daca iese curata oprim focul, altfel il mai lasam cateva minute. Cand e gata blatul il scoatem din cuptor si-l lasam la racit. Intre timp putem sa trecem la crema pentru decor.

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra timp de cateva minute, se adauga crema de branza treptat si mixam  pana obtinem o crema fina si pufoasa. La sfarsit incorporam usor lemon curdul cu miscari de jos in sus. Lasam crema la rece pana cand este suficient de intarita pentru ornare, sa nu cumva sa o gustati inainte pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara crema (la cat e de buna)!!!

Suntem aproape de final cu tortul, mai avem ornarea...aici fiecare dupa inspiratie :D Eu am taiat blatul in 3, am pus un blat pe un platou dreptunghiular, apoi 1/3 din lemon curd-ul pus deoparte pentru crema, alt blat si tot asa pana la final - noroc ca sunt doar 3 bucati de blat!!
Acoperim tortul cu crema facuta pentru ornat, il imbracam intr-un strat generos, ornam cu afine si-l dam la rece...putin, asa cat ne tine pofta departe de el.

Combinatia branza, afine si lemon curd a fost divina, chiar si pe cei carora nu le place lamaia in deserturi i-a cucerit. Dulce, acrisor si aromat sunt cuvintele care-l descriu foarte bine, dar gata cu laudele :P, va las sa-l admirati si 'degustati'.

Reteta de blat e adaptata de pe : Sweetapolita 

Enjoy!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Lemon Blueberry Cake-0
Lemon Blueberry Cake-1
Lemon Blueberry Cake-2
Lemon Blueberry Cake-3
Lemon Blueberry Cake-4

COMENTARII (79)

mirela0911

mirela0911 1

22.08.2012, 18:31

Ce bunatateeeeee!

Poliana

Poliana 1

23.08.2012, 09:02

Laly, multumesc
RuxyRux, sa stii ca e tare buna!
memna
Mirela multumesc

AnyCostescu

AnyCostescu 1

23.02.2013, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!