Limba de vita cu masline

de mikidaniro in Vita, 12 Feb 2012 | 4629 vizualizari

 

Mie imi plac mancarurile mai scazute,daca doriti sa obtineti mai mult sos,puteti adauga mai multa supa de carne.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg limba de vita
  • 750g masline negre
  • 2 cutii rosii decojite(400g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100ml vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 2-3 felii de lamaie
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de vita cu masline:

Limba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de deasupra si o taiem felii potrivitate.
Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cateii de usturoi zdrobiti si ii lasam pana se maronesc putin,apoi adaugam carnea si lasam 3-4 minute amestecand frecvent. Intre timp tocam ceapa cubulete mici,o adaugam peste carne si mai lasam 3-4 minute,apoi adaugam vinul si dam focul iute cca 1 min.Pasam rosiile,le adaugam peste carne,adaugam supa de la carne cat sa o acopere,foile de dafin,crengutele de cimbru, maslinele(daca sunt foarte sarate le fierbem separat si aruncam apa de la ele),acoperim vasul si lasam cca 20 de min.la foc potrivit.Inainte cu 5 min. de a fi gata adaugam feliile de lamaie pe care le scoatem inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Limba de vita cu masline 146401
retete culinare - Limba de vita cu masline 146402
retete culinare - Limba de vita cu masline 146403

COMENTARII (23)

mikidaniro 1

13.02.2012, 13:44

ms mon

elucubratiiculinare 1

13.02.2012, 23:42

Bya Ralu 1

19.08.2012, 23:07

ce faina e si reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25