Mamaliga in straturi

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 16 Mar 2014 | 8744 vizualizari

 

O bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana malai
  • apa
  • sare
  • 50 gr parmezan
  • 1 ceapa
  • 250 gr carne tocata
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 cutie porumb dulce
  • 1 cutie ciuperci in ulei
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.

Punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit.

Adaugam carnea tocata ,sare si piper dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce carnea isi schimba culoarea.

Punem suc de rosii si lasam la foc mic pana ce scade sosul amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Completam cu putina apa daca este necesar.Iar daca sucul de rosii este prea acru ,adaugam putin zahar.

Separat intr-o alta tigaie calim ciupercile scurse de ulei si porumbul dulce scurs de apa.

Punem apa la fiert si facem o mamaliga din malai,sare si parmezan.

Ungem un vas pentru cuptor cu unt si turnam un prim strat de mamaliga.

Punem apoi un strat de sos cu carne,acoperim cu un nou strat de mamaliga si incheiem cu un strat din ciuperci si porumb dulce.

Presaram parmezan si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute.

Se servete calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
''Taci si-nghite''