Mancare de fasole cu carnati afumati

de Andra_Constantinescu in Porc, 8 Noi 2015 | 1354 vizualizari

 

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" ce poate fi mai bun decat mancare de fasole cu carnati?

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe;
  • 6 carnati de porc afumati;
  • 3-4 linguri de ulei;
  • doua cepe;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • doi ardei kapia;
  • 3-4 linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • doua foi de dafin;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • putin cimbru, maghiran, busuioc (uscate);
  • circa 2 l apa;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu carnati afumati:

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac.

Carnatii se taie in bucati mici si se calesc in ulei, intr-o oala.

Ceapa se curata de foi si se spala, morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala, ardeiul se curata de seminte si se spala, apoi toate se pun peste carnati, adaugand si fasolea clatita cu apa rece si scursa si putina sare. Se umple oala cu apa si se lasa sa fiarba totul. Spre, final, se adauga rosiile pregatite pentru iarna, foile de dafin, piperul si ierburile aromatice uscate. Se potriveste mancarea de sare, apoi se poate servi.

 

 

TIPS-URI

1

Pe parcursul fierberii se mai poate adauga apa daca este necesar.

2

Se poate servi cu muraturi sau alaturi de salata de ardei copti.

3

Foile de dafin se scot pentru a nu se amari mancarea.

RETETA IN IMAGINI

Mancare de fasole cu carnati afumati-0
Mancare de fasole cu carnati afumati-1
Mancare de fasole cu carnati afumati-2
Mancare de fasole cu carnati afumati-3
Mancare de fasole cu carnati afumati-4
Mancare de fasole cu carnati afumati-5
Mancare de fasole cu carnati afumati-6
Mancare de fasole cu carnati afumati-7
Mancare de fasole cu carnati afumati-8

COMENTARII (27)

miki_a 1

09.11.2015, 15:49

Micutza Luana 1

09.11.2015, 16:10

delicioasa >-bd

-Licurici- 1

12.11.2015, 11:46

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04