Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina ( Fava bean)-de post

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 19 Mar 2011 | 14289 vizualizari

 

“Fool”( sau “foul”) este considerata mancarea nationala a Egiptului; se consuma la micul dejun sau cina.
De asemenea se prepara in toate tarile arabe, cu unele variatii ale ingredientelor de baza.
Ingredientul de baza este bobul de gradina ( Vicia faba,Fava bean) si este o fasole lata specifica Nordului Africii si Asiei de Sud-Est.Acum se cultiva si in multe alte regiuni de pe glob.
In limba araba este cunoscuta sub numele de “fool” sau “foul”( se pronunta” ful”) .
Se consuma atat sub forma de pasta , dar si la prepararea altui fel de mancare specific arab:”falafel”.
Mancarea cunoscuta sub numele de “fool medames” este o alta varianta care se mananca in mod caracteristic la micul dejun cu ceapa.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de boabe uscate de bob  
  • 2-3 catei de usturoi( sau chiar mai mult usturoi ,dupa gust)  
  • sucul de la ½ lamaie( sau dupa gust)  
  • sare dupa gust  
  • ulei de masline  
  • 1/2 lingurita de chimin( optional)  
  • patrunjel  verde(optional)  
  • 2 linguri pasta de susan "tahini"(optional)  
  • o rosie(optional)  
  • muraturi pentru decor: castraveciori,ridichi albe
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina ( Fava bean)-de post:

Boabele uscate se curata de impuritati si se spala bine cu apa.

Se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata.

Se pun la fiert in apa pana boabele s-au inmuiat( cca 1ora si jumatate-2 ore).

Se strecoara boabele, pastrand putin din apa in care au fiert.

Usturoiul se taie marunt si se zdrobeste intr-un mojar cu putina sare ; se adauga pe rand boabele fierte si se zdrobesc .

Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.

Se adauga sucul de lamaie si se potriveste de sare.

Daca ni se pare prea consistenta pasta se mai adauga putin din apa in care au fiert boabele.

Se pune pasta intr-o farfurie, se decoreaza dupa gust cu boabele pastrate intregi, ridichi albe murate, castraveciori murati, frunza de patrunjel si se toarna foarte “generous” ulei de masline virgin.

Se consuma in mod specific dintr-o farfurie comuna cu lipie araba.

In functie de regiune se mai poate adauga la aceasta pasta chimin, pasta de susan, rosie taiata foarte marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Favismul este o anemie hemolitica ereditara care este inrautatita de consumul acestui fel de fasole lata. Se recomanda bolnavilor evitarea consumului acestui aliment.

Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab-2.“Fool”- Pasta de bob de gradina ( Fava bean)-de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste pane cu cartofi si mujdei