Muschi de porc mexican si salata calda de legume

de papabundetot in Porc, 14 Iul 2013 | 3704 vizualizari

 

De foarte putine ori mi se intampla sa vad o reteta undeva si sa o pot face si eu exact asa cum e si asta nu pentru ca nu m-as descurca :) ci pentru ca imi place ca preparatele mele sa poarte amprenta mea si mai mult le adaptez gusturilor care noua ne plac. Am vazut odata la o emisiune culinara la TV o calatorie a unui bucatar prin Mexic si printre alte preparate era si o pasta/salata de fasole rosie,porumb si rosii si de aici am plecat eu cu aceasta reteta,de aceea am si denumit-o Muschiulet de porc Mexican :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 muschiulet de porc (eu ii spun pestisor)
  • 2 catei usturoi
  • 1 cepsoara
  • 150 gr porumb boabe din conserva
  • 250 gr fasole rosie din conserva
  • sos soia
  • cimbru,
  • curry,
  • boia
  • rosii uscate
  • 4 feliute carnat chorizo
  • 1 buchetel brocoli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc mexican si salata calda de legume:

Muschiuletul l-am sectionat pe lungine (nu de tot,doar cat sa se desfaca asa ca o carte),l-am batut cu ciocanul de carne pana cand s-a aplatizat. Porumbul,fasolea,usturoiul,cepsoara si carnatul chorizo le-am bagat la blender pentru a face o pasta din ele.Rosiile uscate le-am taiat marunt si intr-o tigaie incinsa cu putin ulei am pus apoi rosiile si pasta obtinuta la blender si le-am lasat 2-3 minute la foc iute pentru a se combina toate aromele intre ele.Am asezonat cu sos soia,curry si boia,iar apoi am pus aceasta compozitie in muschiulet. Am rulat partile laterale si capetele si le-am prins cu scobitori si am asezat muschiul intr-o tava cu putin ulei,deasupra am pus cimbru si am dat la cuptor pentru 1 1/2 ore.

Brocoli l-am taiat buchetele si l-am oparit in apa cu sare 2-3 min,apoi intr-o tava am pus putin ulei,cateva boabe de porumb si fasole pe care le pastrasem din conserve si am tras putin la tigaie,am adaugat si brocoli oparit.

A iesit o mancare gustoasa cu aroma mexicana 

Pofta mare!

 

COMENTARII (20)

Corinuta 1

14.07.2013, 16:08

bun a fost?

papabundetot 1

14.07.2013, 16:54

Cori...tare bunnnnnn

alilianaa 1

14.07.2013, 20:24

foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55