Muşchi de viţel în vas de lut

de diaconta in Vita, 1 Apr 2012 | 3593 vizualizari

 

Imi era dor de o carniţă ce viţel suculenta şi bine făcută. Imi place sosul cu multă ceapă şi morcov la carnea de vită.In vasul de lut s-a facut foarte bine.A fost un deliciu pentru o zi mohorâtă,dar cu multe calorii,dar voi avea ocazia să le consum în zilele care urmează.

 

INGREDIENTE

  • Un muschiulet de viţel cam 400 gr
  • 3 buc ceapa uscata mai mari sau 4 mai mici
  • 3 morcovi
  • O radacina patrunjel
  • Ulei
  • Sare,piper,nucsoara,boia de ardei
  • Foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • ½ lingurita pudra de chilly
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchi de viţel în vas de lut:

Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime.

Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele.

Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam bucatile de carne si mai lasam putin sa se prajeasca si ea.Condimentam,punem apa suficienta ca sa nu mai fie nevoie sa adaugam pana cand fierbe carnea.

Punem foile de dafin si transferam amestecul in vasul de lut.Punem vasul in cuptor si lasam sa fiarba cu capac cam o ora si jumatate.

Adaugam sucul de rosii si lasam vasul fara capac cam jumatate de ora.

Carnea de vitel va fierbe mai greu.

Va rezulta un sos foarte consistent la final,iar carnea va fi foarte frageda.

Am servit cu cartofi gratinati si salata pickles.

 

RETETA IN IMAGINI

Muşchi de viţel în vas de lut-0
Muşchi de viţel în vas de lut-1
Muşchi de viţel în vas de lut-2

COMENTARII (39)

diaconta

diaconta 1

04.04.2012, 09:44

Asa este Cristina,doar ca nu-i de mancat prea des "deliciul" asta

Denissa

Denissa 1

06.04.2012, 22:18

delicios. nu vii pe la noi sa ne faci si noua delicii din astea????

diaconta

diaconta 1

06.04.2012, 22:37

Dena,vin la voi cu drag,dar sunt convinsa ca si tu faci delicii de astea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!