Musuroi de cartita

de mihasara in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 1616 vizualizari

 

Sursa: www.divainbucatarie.ro

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 4 oua
    • 120g faina
    • 120g zahar
    • 2 linguri ulei
    • 1lingura apa rece
    • 1 lingura praf de copt
    • 1 lingura cacao.
    Crema:
    • 1 plic budinca de vanilie
    • 500ml lapte
    • 4linguri zahar pudră
    • 250ml frisca lichida
    • 2-3 banane
    • suc de lamaie
    • 1 plic de gelatina
    • 1 pastaie de vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

 

  1.  Separam albusurile de galbenusuri.
  2.  Batem albusurile tare cu zaharul.
  3.  Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula.
  4.  Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula.
  5.  Amestecam faina cu cacaoa si praful.  de copt si rasturnam peste compozita de ou.
  6.  Omogenizam si punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  7.  Coacem timp de 20-25 la 180 de grade.
  8.  Facem testul cu scobitoarea si cand iese curata, il scoatem din tava si îl lasam la racit pe un gratar.
  9.  Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet.
  10.  In timp ce budinca fierbe, punem gelatina la inmuiat.
  11.  Cand budinca este gata rasturnam gelatina inmuiata si o lingurita de unt si amestecam.
  12.  Lasam sa se raceasca si in timpul asta batem frisca.
  13. Amestecam budinca racita cu frișca.
  14.  Taiem blatul in doua pe lung si scobim putin in el cat sa incapa bananele taiate pe jumatate pe orizontală.
  15.  Curatam bananele si le punem in suc de lamaie amestecat cu putina apa, facem lucrul asta sa nu se inegreasca.
  16. Asezam bananele peste blat si punem crema in asa fel incat sa ii dăm o forma de mușuroi.
  17. Tapetam prajitura pe toata suprafata cu blatul ramas pe care il maruntim cat mai fin.
  18.  Dam prajitura la rece cateva ore dupa care o putem servi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Musuroi de cartita 405956
retete culinare - Musuroi de cartita 405957

COMENTARII (14)

Panacris 1

13.10.2015, 21:35

Rocsi 1

14.10.2015, 20:15

Imi place!

mihasara 1

15.10.2015, 08:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L