Nebunie Dulce

de yogoskitchen in Prajituri, 6 Feb 2012 | 2148 vizualizari

 

O prajitura care te indulceste

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 200 ml de iaurt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 2 fiole esenta de rom
  • 6-7 linguri zahar brun
  • apa
  • toping de ciocolata
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nebunie Dulce:

Dezgheatam foile de placinta dupa care le taiem pe lung.

Intr-un vas mare batem ouale cu zahar; adaugam ulei, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Adaugam esenta de rom si amestecam totul bine. Punem zdrentele foilor de placinta in compozitia obtinuta pana se patrund. Turnam compozitia intr-un vas termorezistent, dam prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste.

Cat timp este la cuptor preparam siropul de zahar ars: ardem pe foc foarte mic 6-7 linguri de zahar brun si cand incepe sa se caramelizeze adaugam trei pahare mari de apa. Lasam sa se topeasca caramelul si fierbem pana scade putin.

Dupa 40 minute scoatem prajitura din cuptor si turnam siropul de zahar ars peste.

 

 

TIPS-URI

1

siropul se va absorbi incet incet pe masura ce il vom turna.

2

topingul este optional :P

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Nebunie Dulce 144957
retete culinare - Nebunie Dulce 144958
retete culinare - Nebunie Dulce 144959
retete culinare - Nebunie Dulce 144960
retete culinare - Nebunie Dulce 144961
retete culinare - Nebunie Dulce 144962
retete culinare - Nebunie Dulce 144963

COMENTARII (12)

Lau 1

07.02.2012, 12:07

bun venit

Angelina_Elena 1

07.02.2012, 15:40

Bine ai venit!delicioasa prajiturica

alinutzika 1

07.02.2012, 22:01

buna buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D