Orez cu lapte

de Criss in Dulciuri, 30 Mai 2012 | 9327 vizualizari

 

Acesta e cel mai simplu desert posibil si cred ca oricine stie sa faca orez cu lapte. N-as putea spune ca e desertul meu preferat, cu atat mai mult cu cat orezul nu se afla printre preferintele mele culinare. Mai mult, in afara de perisoare si sarmale, nu prea folosesc si nu prea gatesc orez. :) Dar, din nou programul "Cornul si laptele" m-a determinat sa fac acest desert. :) (S-au adunat vreo 5 cutii de lapte de la scoala. :) )

 

INGREDIENTE

  • -1 ceasca si jumatate orez
  • -1 l lapte
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -6 linguri zahar (sau dupa gust)
  • -coaja rasa de lamaie
  • -100 ml frisca lichida (am pus Meegle)
  • -dulceata (de capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Orezul se spala in mai multe ape, pana cand apa ramane limpede, apoi se pune la fiert in apa cu fff putina sare. :) (am pus 1 parte orez si 2 parti apa) Cand apa s-a evaporat si orezul s-a umflat si e aproape fiert, se adauga laptele, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se fierbe amestecand incontinuu, si in final se adauga frisca lichida pana devine cremos. Se lasa sa se raceasca si se serveste cu fructe sau cu dulceata preferata. (in cazul meu, capsuni si dulceata de capsuni)

 

RETETA IN IMAGINI

Orez cu lapte-0
Orez cu lapte-1
Orez cu lapte-2
Orez cu lapte-3
Orez cu lapte-4
Orez cu lapte-5

COMENTARII (27)

Laly 1

31.05.2012, 20:30

Vin si eu la un castronel mic

Bya Ralu 1

05.06.2012, 19:58

ce desert bun

DanMonica 1

16.11.2012, 20:38

fff bun
chiar in seara as am pregatit reteta ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04