Ostropel de pui

de Lorra in Pui, 16 Mai 2014 | 5551 vizualizari

 

Ostropelul de pui imi aduce aminte de copilarie, si acum ca si atunci este in topul preferintelor culinare.
O reteta de la mama, ca la mama acasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 6 aripi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 5 catei de usturoi
  • 5 rosii decojite
  • frunze de dafin
  • patrunjel
  • sare si piper
  • 250 ml. apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Se pregateste carnea de pui, se spala si se portioneaza in bucati potrivite, apoi se pune in tava cu putin ulei si apa, se sareaza si se baga in cuptorul preincalzit.

Pana se rumeneste carnea, se pregateste sosul : se toaca ceapa si se pune la calit in ulei, se adauga rosiile decojite si tocate si o frunza de dafin, apoi se lasa la fiert pana scade putin sosul.

La final se adauga usturoiul pisat, se potriveste de sare si piper, se mai lasa 5 min. dupa care se adauga carnea si patrunjelul tocat. 

Dupa inca 5 min. este gata si se opreste focul.

In general prepar carnea la cuptor, ea se poate rumeni in tigaie (dureaza mai putin prepararea ei) dar necesita un surplus de ulei si prajeala nu se compara cu gustul mancarii la cuptor.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Usturoiul verde merge foarte bine, eu din lipsa l-am inlocuit cu cel uscat.

2

Se pot folosi si pulpele de pui.

RETETA IN IMAGINI

Ostropel de pui-0
Ostropel de pui-1
Ostropel de pui-2
Ostropel de pui-3
Ostropel de pui-4
Ostropel de pui-5
Ostropel de pui-6
Ostropel de pui-7
Ostropel de pui-8

COMENTARII (36)

Lorra 1

02.07.2014, 23:15

Multumesc Mihaela

tanyapatap 1

10.02.2015, 10:04

Lorra 1

10.02.2015, 17:20

Tanya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04