Paine greceasca cu feta si masline

de Rux in Piine, 24 Apr 2014 | 5928 vizualizari

 

O painica simpla, cu ulei de masline, umpluta cu branza feta si masline.....o nebunie delicioasa, va promit!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine( tip 650)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 plicuri de drojdie( 14 gr total)
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 lingurite de sare( rase, painica e deja sarata de la branza feta)
  • 300 gr smantana
  • 400 ml lapte
  • 300 gr feta
  • 3 galbenusuri( pentru compozitia de branza)
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • un castronel mic de masline kalamata( in jur de 20 de masline)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine greceasca cu feta si masline:

Aluatul de paine se prepara simplu:

Intr-un vas se pune faina si restul se asaza in felul urmator: in mijloc deasupra punem drojdia, peste drojdie zaharul, pe margine sarea.

Se incalzeste laptele usor si-n el se pune smantana si se aduce totul la aceiasi temperatura( eu am pus smantana rece)...se potriveste lichidul sa fie caldut( nu fierbinte, atentie!)

Se toarna peste faina si se incorporeaza bine toate ingredientele, amestecand usor cu mana,  se adauga uleiul si se incepe framantatul care nu dureaza mai mult de 5 sau  6 minute.

Se pune vasul langa  foc( aragazul cu ochiul deschis) sau pe calorifer in bucatarie si se taie cu un cutit adanc in forma de cruce. Vasul se acopera cu un servet curat de bucatarie si se lasa la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul. ( la mine a crescut foarte repede ,undeva in jur de 40 de minute.)

Intre timp preparam umplutura:

Amestecam branza cu galbenusurile pana devine o crema groasa si o lasam la loc caldut, ea nu trebuie sa fie rece la umplerea painilor.

Dupa crestere veti vedea deja separate cele 4 bucati de aluat, le vom lua pe rand, le vom plia usor si le vom da forma de painica prin rulare.

Asezam painile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. si le mai lasam zece minute la loc cald.

Cu un cutit le vom cresta usor adanc pana la baza tavii, fix pe mijloc. Aluatul se va desface usor.

Cu o lingura punem crema de branza in mijloc( daca este nevoie putem desface usor buzunarul cu mana), apoi asezam maslinele curatate de samburi( daca aveti masline fara samburi este si mai bine, daca nu, le veti taia jumatati.)

Cu restul de galbenusuri amestecate bine intr-un vas si tinute la loc cald, astfel incat sa nu fie reci, vom unge painile pe margine, evitand mijlocul umplut.

Preincazim cuptorul la 200 de grade( la mine dureaza in jur de 13 minute  (timpul in care painea mai sta la crescut).

Coacem painile pentru fix 30 de minute.

Vom lasa painea la racit si numai dupa ce s-a racit complet, o putem felia( insa stiti voi ce fac pofticiosii :D...o rup fierbinte :))))si-apoi se gandesc la mare si la Grecia si la o masuta pe plaja unde poti sta cu picioarele in apa marii  calda si buna si cu ochii spre cerul senin! Miraj!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine greceasca cu feta si masline-0
Paine greceasca cu feta si masline-1
Paine greceasca cu feta si masline-2
Paine greceasca cu feta si masline-3
Paine greceasca cu feta si masline-4
Paine greceasca cu feta si masline-5
Paine greceasca cu feta si masline-6
Paine greceasca cu feta si masline-7
Paine greceasca cu feta si masline-8
Paine greceasca cu feta si masline-9
Paine greceasca cu feta si masline-10
Paine greceasca cu feta si masline-11
Paine greceasca cu feta si masline-12
Paine greceasca cu feta si masline-13

COMENTARII (53)

Rux 1

27.04.2014, 11:06

Tanyuta, multumesc scumpo

MOKUSKA 1

29.04.2014, 11:26

Rux 1

29.04.2014, 11:27

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04