Painici Laugenbrot

de Bya Ralu in Piine, 15 Iul 2013 | 1300 vizualizari

 

O reteta minunata,by gaby care au mai facut-o 1000 de bucatarasi:))) sunt super bune

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 250 ml apa calda
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita sare fina
  • 5 linguri ulei de masline
  • Separat:
  • 2 litri de apa
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1/2 de lingura sare mare
  • seminte de susan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Intr-un castronel se pune drojdia,cu putina apa calda,zaharul si 3 linguri de faina. Se amesteca foarte bine.

Intr-un bol inalt se pune faina,se face o gaura in mijloc si de adauga drojdia omogenizata,se lasa 10 minute la cald.

Se adauga sarea,uleiul,se aduna faina in jurul drojdiei si se amesteca usor,treptat se adauga apa calda.

Se mai completeaza cu faina daca este nevoie,trebuie sa avem un aluat moale,elastic dar sa nu fie lipicios.Se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa pana se dubleaza volumul.

Pe masa de lucru se presara faina si se framanta aluatul si formam un sul gros pe care il taiem bucati egale.Mie mi-au iesit 14 bucati.

Intr-o oala punem 2 litri de apa,sarea mare si bicarbonatul.Cand incepe sa clocoteasca se adauga painicile,pe rand,pentru 30 secunde.Se scot cu o strecuratoare si se pun intr-o tava acoperita  cu hartie de copt.

Se lasa spatiu intre ele,eu am folosit 2 tavi.

Cu varful unui cutit ascutit se cresteaza painicile si se presara semintele de susan.

Se baga in cuptorul preincalzit pentru 20 minute la o temperatura de 200 grade.

 

TIPS-URI

1

Se lasa la cuptor pana se rumenesc.

2

Se servesc atat calde cat si reci.

RETETA IN IMAGINI

Painici Laugenbrot-0
Painici Laugenbrot-1
Painici Laugenbrot-2
Painici Laugenbrot-3
Painici Laugenbrot-4

COMENTARII (61)

Cris2711

Cris2711 1

16.07.2013, 20:28

io inca nu,dar pap de la voi

Bya Ralu

Bya Ralu 1

16.07.2013, 21:57

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 12:41

arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!