Panna cotta cu ness

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 3591 vizualizari

 

INGREDIENTE

Panna cotta:

  • 600 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 80 g zahar
  • esenta rom
  • 3 lingurite ness dizolvate in 100 ml apa rece.
  • 15 g gelatina alimentara

Topping:

  • 150 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 lingurita cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ness:

Se pune gelatina la hidratat pentru 8-10 min in nessul dizolvat cu apa.

Intre timp frisca ,laptele si zaharul se incalzesc pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere,

 Cand s-a racorit putin se adauga esenta de rom si gelatina hidratata.Se amesteca bine pana se dizolva complet gelatina.
Se strecoara tot amestecul(trebuie sa fie foarte fin) si se pune in cupe/cesti de cafea/forme udate in prealabil cu putina apa.

Cand s-au racit se dau la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru topping punem toate ingredientele pe baie de aburi si amestecam pana se topeste ciocolata.Lasam sa se raceasca bine si servim alaturi de panna cotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu visine si ciocolata