Pasca cu aluat de cozonac

de _Alina_ in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 1332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 pasti (24, 22 si 20 cm)
  • Maia:
  • 600 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 lg faina
  • 1 lg zahar tos
  • Aluat:
  • maiaua +
  • 1100 g faina de grau
  • 120 g zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 200 g smantana/ iaurt gras
  • 150 ml ulei de palmier
  • coaja de la o portocala
  • Umplutura:
  • 1450 g branza proaspata de vaci
  • 350 g iaurt gras
  • 4 oua
  • 50 g gris
  • 100 g faina
  • 120 g zahar
  • 200 g stafide aurii
  • 100 g stafide brune
  • 1 lgt esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 3 lg de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de cozonac:

1. Pentru pregatirea maielei si a aluatului procedam ca la cozonacul pufos cu rahat

2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 

3. Pentru umplutura pune stafidele la inmuiat 30 min in apa calduta. Amesteca cu un mixer vertical branza, iaurtul, zaharul, ouale, faina si grisul. Incorporam apoi cu o spatula amestecand bine, stafidele scurse de apa si esenta de rom.  

4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in trei, iar fiecare bucata o impartim apoi in doua bucati.

5. Intindem o bucata de aluat (din cele doua) sub forma unui disc, il transferam intr-o tava (24 cm) tapetata cu hartie de copt.

6. A doua bucata o taiem in 3, apoi fiecare bucatica o intidem si o mai taiem inca odata in 3 bucati egale pe care le vom impleti si le vom pune in tava de jur imprejurul discului de aluat. La imbinari punem de asemenea, cate o bucatica de aluat impletit.    

7. Punem cateva linguri de umplutura in centru si lasam la dospit 20 min, deasupra facem cate o cruce din aluat. Ungem cu oul batut si introducem in cuptor pana cand devine rumena ~ 60 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Pasca cu aluat de cozonac-0
Pasca cu aluat de cozonac-1
Pasca cu aluat de cozonac-2
Pasca cu aluat de cozonac-3
Pasca cu aluat de cozonac-4

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

13.05.2013, 16:19

Va multumesc!

_Alina_ 1

13.05.2013, 16:20

Gaby la tine nu, dar sigur se mai intampla si pe la alte case mari.

Rocsi 1

13.05.2013, 20:35

Ce pasca frumoasa. Bravo fata frumoasa si harnica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04