Paste cu sos de ciuperci si carnati

de lilik in Paste, 13 Dec 2010 | 6065 vizualizari

 

mai exact sunt "casarecce con sugo di salsiccia e funghi" pe care am invatat sa-l fac de la jumatatea mea:)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carnat
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 2 cutii suc de rosii  de 450 gr
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceapa
  • sare,piper
  • paste 500gr
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ciuperci si carnati:

curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute.

curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si  mai lasam 2-3 min dupa care punem vinul si lasam pana se evapora.

cand vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si 2 pahare cu apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cca 90 de min.

cand e aproape gata potrivim de sare si piper  si tot atunci punem apa pt paste.

punem apa intr-o oala incapatoare  cu sare(dupa gust) iar cand incepe sa clocoteasca punem pastele si amestecam continuu pana incep sa fiarba.

le lasam la fiert timpul scris pe punga(asta ca sa iasa "al dente"),dupa care le scurgem si le amestecam cu putin sos.

punem in farfurii si punem deasupra sos cat ne place si presaram parmezan.

se servesc calde...

 

TIPS-URI

1

pasta casarecce este un tip de pasta scurta originara din Sicilia.

2

nu clatiti pastele pt ca isi pierd gustul.

3

puneti pastele la fiert doar cand aveti sosul gata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Paste cu sos de ciuperci si carnati 70654
retete culinare - Paste cu sos de ciuperci si carnati 70659
retete culinare - Paste cu sos de ciuperci si carnati 70660
retete culinare - Paste cu sos de ciuperci si carnati 70661

COMENTARII (15)

lilik 1

14.12.2010, 10:59

asa e Kamy sunt delicioase si da e italian si am invatat f multe de la el

mihaelar63 1

14.12.2010, 11:06

ce bunatate , obligatoriu merge la favorite

lilik 1

14.12.2010, 11:11

saru'mana Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S