Paste cu ton şi sos de roşii

de AlexF in Paste, 22 Oct 2015 | 296 vizualizari

 

O reţetă uşoară şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 bulgăraşi de Tagliatelle Barilla
  • 2 cutii ton (bucăţi)
  • 2 cutii Mutti Polpa
  • O ceapă
  • Usturoi (2 căţei)
  • Un ardei gras
  • 10-15 roşii cherry
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Busuioc (proaspăt de preferat)
  • Ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton şi sos de roşii:

Pastele

Într-un vas punem 2,5 litri de apă cu 2 linguri de sare după care lăsăm până dă în clocot. După ce apa a dat în clocot adăugăm bulgăraşii de Tagliatelle şi lăsăm după cum scrie pe cutie (6 minute). *după terminarea celor 6 minute, scoatem Tagliatelle-le şi le punem într-o sită pentru a se scurge apa*

Sosul

În timpul în care apa fierbe, pe un fund de lemn, tocăm ceapa mărunt şi ardeiul gras, după care luăm o cratiţă adâncă şi turnăm puţin ulei de măsline  ( puteţi folosi uleiul de măsline din cutia de ton) şi lăsăm să se încingă puţin după care punem ceapa şi ardeiul, lăsăm până acestea prind puţină culoare şi adăugăm sosul de roşii peste care vom pune sare,piper,oregano si busuiocul pe care-l vom toca (şi amestecăm, sosul îl vom lăsa circa 10 minute. După 8 minute adăugaţi tonul bucăţi.

Roşiile cherry

Vom lua o tigaie în care vom turna ulei de măsline (foarte puţin) din sticlă după care vom lăsa ca acesta să se închingă, dar nu foarte tare şi adăugăm roşiile cherry pe care le vom căli cu puţin usturoi dacă doriţi.

 

RETETA IN IMAGINI

Paste cu ton şi sos de roşii-0
Paste cu ton şi sos de roşii-1

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!