Pavlova cu fructe de padure

de janet in Prajituri, 29 Mar 2010 | 2418 vizualizari

 

Este un desert dulce acrisor .pe care l-am pregatit de Dragobete.

 

INGREDIENTE

  • pentru bezea:
  • -3 albusuri de ou
  • -150 gr zahar pudra
  • -o lingurita de zeama de lamaie
  • pentru umplutura:
  • -150 gr frisca lichida
  • -150 gr fructe de padure(pe care le-am cules asta toamna si le-am pastrat in pungute la congelator).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu fructe de padure:

Batem cele 3 albusuri cu zaharul pudra ,adaugind si zeama de lamaie, pina cind avem o bezea ferma, cind intorci castronul sa nu curga, sa ramina "batz".

Pe o hartie de copt punem bezeaua sub forma de blat iar pe margini punem cu posul,stelute.

Punem la cuptorul incins ,cu usa intredeschisa cam o ora si jumate, sa se usuce bine bezeaua.

Cand s-a uscat o asezam pe un platou si o umplem cu frisca batuta si peste, punem fructele de padure,dar numai cu putin timp ,inainte de servire,altfel se moaie bezeaua prea tare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pavlova cu fructe de padure 24060
retete culinare - Pavlova cu fructe de padure 24061

COMENTARII (6)

Bucataras 1

30.03.2010, 07:37

Gaby, ce e cu tine asa matinala? De la schimbarea orei ?

gaby_duceag 1

30.03.2010, 08:23

neata sefu'.eu mereu ma trezesc la 7.pe tine te cautam acu'.de ce nu ma mai pastreaza site-ul logata?.nu stiu daca e doar problema mea insa trebuie sa ma loghez de fiecare data.

babi5 1

16.12.2014, 07:22

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27