Pavlova cu fructe de padure

de janet in Prajituri, 29 Mar 2010 | 2454 vizualizari

 

Este un desert dulce acrisor .pe care l-am pregatit de Dragobete.

 

INGREDIENTE

  • pentru bezea:
  • -3 albusuri de ou
  • -150 gr zahar pudra
  • -o lingurita de zeama de lamaie
  • pentru umplutura:
  • -150 gr frisca lichida
  • -150 gr fructe de padure(pe care le-am cules asta toamna si le-am pastrat in pungute la congelator).
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu fructe de padure:

Batem cele 3 albusuri cu zaharul pudra ,adaugind si zeama de lamaie, pina cind avem o bezea ferma, cind intorci castronul sa nu curga, sa ramina "batz".
Pe o hartie de copt punem bezeaua sub forma de blat iar pe margini punem cu posul,stelute.
Punem la cuptorul incins ,cu usa intredeschisa cam o ora si jumate, sa se usuce bine bezeaua.
Cand s-a uscat o asezam pe un platou si o umplem cu frisca batuta si peste, punem fructele de padure,dar numai cu putin timp ,inainte de servire,altfel se moaie bezeaua prea tare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pavlova cu fructe de padure 24060
retete culinare - Pavlova cu fructe de padure 24061

COMENTARII (6)

Bucataras 1

30.03.2010, 07:37

Gaby, ce e cu tine asa matinala? De la schimbarea orei ?

gaby_duceag 1

30.03.2010, 08:23

neata sefu'.eu mereu ma trezesc la 7.pe tine te cautam acu'.de ce nu ma mai pastreaza site-ul logata?.nu stiu daca e doar problema mea insa trebuie sa ma loghez de fiecare data.

babi5 1

16.12.2014, 07:22

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: