Picanteria lui Andi

de Dulcyca in Sosuri, 27 Aug 2015 | 598 vizualizari

 

Reteta Picanteria a colegului drag Andi

 

INGREDIENTE

  • semințe de mac
  • piper diverse culori, boabe zdrobite
  • cuișoare zdrobite
  • cardamon zdrobit, cu tot cu coji
  • ulei de cînepă
  • oțet balsamic
  • branza de burduf
  • praf de curry
  • praf de usturoi sau 2-3 catei de usturoi
  • ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picanteria lui Andi:

  În tigaia pe foc potolit, cîte 2 lingurițe de:
- semințe de mac
- piper diverse culori, boabe zdrobite
- cuișoare zdrobite
- cardamon zdrobit, cu tot cu coji.
Lăsati un pic să se pîrguiască, apoi se toarna putin ulei (ulei de canepa, indicat).
Cînd semințele incep să pocnească-n ulei, se adauga cam jumătate de căpățînă de usturoi, feliat subțire și cam o lingură de felii de ardei iute.
Cînd usturoiul începe să se rumenească, adăugati și amestecati masala (praf de curry) cam o lingură jumate. Folositi ”butter chicken masala”.
Umeziti cu oțet balsamic, amestecati să se mai îngroașe.
Adăugati unt, să se mai înmoaie conglomeratul format.
Se adauga 3 linguri de ”hot curry paste”.
Ar merge si  bulion, eventual amestecat cu boia de ardei iute.
Rezultă o pastă-conglomerat care vine în final frecată cu un bulgăre de brînză de burduf cît pumnul.

Pofta buna!

 

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21