Piersici

de lacrimioara in Prajituri, 7 Noi 2010 | 11183 vizualizari

 

igredientele sant pt juma de portie si ies cam 30 bucati

 

INGREDIENTE

  PENTRU ALUAT:

  • 2 oua,
  • ulei 125 ml,
  • 150 gr zahar,
  • jumatate lingura bicarbonat,
  • 400 grame faina(eu am mai adaugat faina pe langa 400 ca au fost oule mai mari)

PENTRU CREMA:

  • 125 gr de unt,
  • 2 linguri cacaua,
  • 125 gr zahar,
  • 125 ml lapte,
  • miezul de la bilutele de aluat coapte.

Mai avem nevoie de :

  • colorant rosu si verde,eu am avut doar rosu si galben care le amestecam pe fiecare  culoare in putina apa si zahar tos separat intr-o farfurie.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici:

PREPARARE ALUAT:se amesteca bine oule cu zaharul, adica le mixam ,dupa care se pune bicarbonatul,uleiul si faina.Se framanta bine pana obtinem un aluat mai elastic ,din el formam bilute mai mici si le punem in tava tapetata cu ulei sau cu hartie de copt ,

le punem in tava una langa alta sa nu fie lipite si dam la copt 20 minute la 160 grade.Dupa ce s-au copt se lasa la racit si cand s-au racit le scobim in mijloc cu un cutit mic si cu varf

miezul il punem deoparte ca o sa-l bagam la crema

dupa ce am terminat facem crema.

PREPARARE CREMA:

se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma.Miezul de la bilute il amestecam cu laptele si cacaua si adaugam cate un pic in copozitia de unt

amestecam bine pana devine o crema si cu aceasta crema umplem bilutele scobite,umplem cate o biluta si o lipim de alta  astfel incat sa se formeze piersica dupa care le dam prin colorantul rosu la un capat si verde la celalalt capat dupa care se dau prin zahar tos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Piersici 61297
retete culinare - Piersici 61298
retete culinare - Piersici 61299
retete culinare - Piersici 61300
retete culinare - Piersici 61301
retete culinare - Piersici 61302
retete culinare - Piersici 61303

COMENTARII (16)

lacrimioara 1

08.11.2010, 21:48

multumesc kamy

lacrimioara 1

08.11.2010, 21:49

mersi maria

Rux 1

18.11.2010, 20:33

Ce piersicute apetisante!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S