Placinta cu dovleac

de Laly in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 3055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cate cuprinde 
  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc.Adaugam margarina topita,apa,laptele,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute.

Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul,in functie de cat de dulce vrem sa iasa.

Ungem o tava cu un pic de margarina si o tapetam cu faina.Impartim aluatul in doua foi egale.Intindem prima foaie pe care o punem in tava, adaugam dovleacul scurs,apoi adaugam deasupra ce-a de-a doua foaie. Presam marginile cu o furculita sa nu se desprinda in timpul coacerii. Taiem surplusul de aluat cu un cutit.Coacem la cuptor la foc mic,pana cana capata o culoare usor aurie deasupra.Scoatem tava,pudram placinta cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca.Oa taiem cand s-a racit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Placinta cu dovleac 77509
retete culinare - Placinta cu dovleac 77527
retete culinare - Placinta cu dovleac 77528
retete culinare - Placinta cu dovleac 77529
retete culinare - Placinta cu dovleac 77530
retete culinare - Placinta cu dovleac 77531
retete culinare - Placinta cu dovleac 77532

COMENTARII (36)

Cris2711 1

13.01.2011, 22:12

stii pe mine nu ma tentase niciodata sa-l gatesc dar voi incerca

Mihaela11_jo 1

13.01.2011, 22:24

Un deliciu
Ce frumoasa ti-a iesit!*****

elena1988 1

24.02.2011, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S