Plăcintă de dovleac

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcinte (14 foi);
  • 1 dovleac plăcintar;
  • 28 lg zahăr;
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns foile;
  • zahăr vanilat;
  • 1-2 lg zahăr brun.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de dovleac:

 

Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate.

Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare.

Se iau câte două foi de plăcintă, se ung pe toată suprafaţa cu ulei cu ajutorul unei pensule.

Se pune dovleac ras pe toată foaia, în strat subţire, se presară 2 linguri de zahăr şi se rulează.

Se procedează la fel cu toate cele 14 foi; rezultă 7 rulouri care se aşează pe tava acoperită cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.

Eu folosesc mereu hârtie de copt, pentru a fi sigură că nu se lipeşte plăcinta şi să fie mai uşor apoi să spăl tava.

Se unge plăcinta deasupra cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încălzit.

Se coace la 180 grade C, în mijlocul cuptorului, până capătă o culoare uşor arămie.

După ce s-a copt se presară zahăr brun deasupra, se lasă la răcit şi se porţionează. 

În momentul servirii se poate pudra zahăr vanilat. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Plăcintă de dovleac 370520
retete culinare - Plăcintă de dovleac 370521
retete culinare - Plăcintă de dovleac 370522

COMENTARII (13)

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:27

monik80 1

17.03.2015, 17:58

DinDragostePentruGatit 1

06.04.2015, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S