Pogăci cu jumări

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 21 Iun 2015 | 1073 vizualizari

 

Am vazut reţeta pe Tv Paprika, în emisiunea ,, Bunicuţe dulci,, şi mi-a placut foarte mult, pentru ca este o reţeta simplă, uşor de făcut şi vă asigur că este foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 600 g făină
  • 400 g jumări măcinate
  • 3 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 200 ml smântână
  • 1 praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogăci cu jumări:

Se încălzeşte laptele puţin apoi se pune drojdia în acesta, amestecând bine, se lasă la crescut 15 minute.

Se cerne făina şi se amestecă cu jumările măcinate dinainte, apoi se pun gălbenuşurile, se amestecă toate urmând să se pună laptele cu drojdia crescută. Se adaugă smântâna şi sarea.

Se frământă totul bine şi se lasă la crescut aproximativ 45 de minute.

Se întinde aluatul de grosimea unui cm, după care se decupează cu ajutorul unei forme rotunde pentru aluat, pogăcile.

Se aranjază într-o tavă şi se mai lasă10-15 minute la crescut.

Între timp se porneşte cuptorul la o temperatură de 180 de grade.

Se pun pogăcile la copt pentru aproximativ 30 de minute.

După ce s-au copt, le scoatem din tavă pe un şerveţel absorbant, pentru a se scurge excesul de grăsime.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

se pot servi calde, dar şi reci sunt foarte bune;

RETETA IN IMAGINI

Pogăci cu jumări-0
Pogăci cu jumări-1
Pogăci cu jumări-2
Pogăci cu jumări-3
Pogăci cu jumări-4
Pogăci cu jumări-5

COMENTARII (17)

mihaelar63

mihaelar63 1

21.06.2015, 23:16

Bravo Crina Cred ca si eu am vazut emisiune dar nu am notat reteta . Merge la favorite . Sursa este de incredere , se stie ca bunicutele din vecini fac cele mai bune pogaci

-Licurici-

-Licurici- 1

22.06.2015, 07:49

Gicuta69

Gicuta69 1

22.06.2015, 08:32

Ce bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!