Prajitura Boema

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 148809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru Blat
  • 5 oua
  • Un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • Esenta de rom (pentru insiropat)   
  • Pentru Crema:
  • Un ou intreg;
  • 100 g margarina;
  • 5 linguri zahar
  • 3 lingurite nes
  • 200 ml frisca   
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca
  • Ciocolata Rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Blatul:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana devine compozitia lucioasa, ca pentru bezea. Adaugam apa si galbenusurile, mestecand de jos in sus Incorporam faina si cacaoa in compozitie. Se pune compozitia in tava si se baga in cuptorul preincalzit Se lasa la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa blatul sa se raceasca si se insiropeaza bine cu esenta de rom amestecata cu putina apa si zahar

Crema:

Oul, margarina , zaharul si nes-ul se pun la topit pe baie de apa. Dupa ce s-au topit se lasa sa se raceasca. Se bate frisca, se adauga compozitia racita si se omogenizeaza

Asamblare:

Se pune blatul insiropat in tava in care s-a copt. Se adauga crema peste blat si se intinde in strat uniform. Se decoreaza cu frisca si ciocolata rasa

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajitura Boema 152348
retete culinare - Prajitura Boema 152349
retete culinare - Prajitura Boema 152350
retete culinare - Prajitura Boema 152351
retete culinare - Prajitura Boema 152352
retete culinare - Prajitura Boema 152353
retete culinare - Prajitura Boema 152354

COMENTARII (57)

Micutza Luana 1

01.04.2013, 07:18

super

babi5 1

19.08.2013, 19:28

Dan Bucataru 1

10.11.2013, 18:44

am sa incerc si eu,cred ca este super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55